Головна Новини Світ США США погрожують Китаю санкціями у разі обмеження автономії Гонконгу
commentss НОВИНИ Всі новини

США погрожують Китаю санкціями у разі обмеження автономії Гонконгу

У Білому Домі США стурбовані наміром уряду Китаю ввести загони спецслужб у Гонконг

24 травня 2020, 21:29 comments2068
Поділіться публікацією:
США погрожують Китаю санкціями у разі обмеження автономії Гонконгу

США заявили про свої наміри ввести жорсткі економічні санкції проти китайського Пекіна у разі обмеження автономії Гонконгу. Про це повідомив радник президента США з нацбезпеки Роберт о'брайен, передає західне видання Reuters.

Так, за його словами, Білий Дім у Вашингтоні бачить в діях Китаю намір захопити Гонконг.

"Схоже, що за допомогою закону, що стосується національної безпеки, вони, по суті, збираються захопити Гонконг. Якщо держсекретар США не зможе підтвердити, що Гонконг зберігає значний рівень автономії, якщо це станеться, послідують санкції проти Гонконгу і Китаю", — заявив о'брайен.

Радник президента США вважає, що при такому розвитку подій великі фінансові компанії припинять свою роботу в Гонконзі, а багато жителів цього регіону виїдуть з нього.

Зазначимо, влада Китаю планує розглянути резолюцію про розробку нового закону про національну безпеку на території Гонконгу з можливістю створення в районі особливих органів держбезпеки. Це рішення Пекіна викликало стурбованість у західних країн і гонконгської опозиції.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кінці минулого року по Гонконгу проходила стихія протестів, які знову поновилися у зв'язку з небажання місцевих жителів віддавати автономний округ Китаю під тотальне управління Пекіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!