Головна Новини Світ США У Трампа Китай порівняли з СРСР під час Чорнобильської катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Трампа Китай порівняли з СРСР під час Чорнобильської катастрофи

Радник президента Дональда Трампа Роберт О'Браєн зазначив, що обидві наддержави вважали за краще приховати широкомасштабні катастрофи

25 травня 2020, 01:20 comments1930
Поділіться публікацією:
У Трампа Китай порівняли з СРСР під час Чорнобильської катастрофи

Радник з національної безпеки Білого дому Роберт О'Браєн порівняв реакцію Китаю на спалах коронавірусу з позицією СРСР на Чорнобильську ядерну катастрофу, який намагався приховувати можливі наслідки аварії від міжнародного співтовариства. Про це він заявив сьогодні, передає журнал "The Hill".

При цьому  О'Браєн посилався на художній мінісеріал 2019 року "Чорнобиль", заснований на реальних подіях — про вибух ядерного реактора в 1986 році і наслідки.

"Це був вірус, випущений Китаєм. Було приховування інформації", — сказав радник Трампа.

Також він зазначив, що у нього немає конкретної для звинувачення в приховуванні.

"Неважливо, чи це були місцеві чиновники або комуністична партія Китаю, це було приховування, і в кінці кінців ми доберемося до суті", — підкреслив американський держслужбовець.

На запитання преси про те, що якщо Китай розробить вакцину для США, чи стане вона доступнішою для американської громадськості, О'Браєн сказав, що Штати розроблять власну вакцину. Також додав, що не виключає шпигунства з боку Китаю, який може спробувати викрасти вакцину.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Роберт  О'Браєн  пригрозив від імені Вашингтона Пекіну введенням гострих санкцій, якщо Китай вирішить обмежити автономія Гонконгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!