Головна Новини Світ США Компанія SpaceX відправить на орбіту двох космонавтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія SpaceX відправить на орбіту двох космонавтів

Для США це перший пілотований запуск за майже 10 років

27 травня 2020, 12:22 comments1758
Поділіться публікацією:








Компанія SpaceX відправить на орбіту двох космонавтів

У США відбудеться запуск космічного корабля, який доставить на орбіту двох американців. Запуск ракети з космонавтами проведе приватна американська компанія SpaceX. Відзначається, що пілотовані апарати США не відправляли в космос майже 10 років.

Ракета Falcon 9 повинна буде стартувати з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Корабель Crew Dragon будуть пілотувати двоє астронавтів NASA – Боб Бенкен і Даг Херлі. Вони мають дворазовий досвід польотів в космос — раніше вони літали на космічних човниках Space Shuttle.

Сам пуск запланували на 23:33 за Київським часом 27 травня. Компанія SpaceX обіцяє трансляцію запуску в інтернеті.

У НАСА відзначають важливість місії — вперше за багато років США повертаються в космос, причому роблять це власними силами і з допомогою приватної компанії. Раніше американська влада користувалися сторонніми послугами по запуску в космос, зокрема, США купували місця на російських "Союзах" для доставки космонавтів на МКС.

" target="_blank">

Як повідомляв портал "Коментарі", ізначально подібний запуск був запланований на 2017 рік, але його доводилося неодноразово переносити. Затримки з розробкою екіпажів Dragon і Boeing Starliner НАСА змусили купувати більше місць для екіпажу у російського космічного агентства, що обходиться все дорожче, оскільки Москва скорочує свою програму "Союз" всього до двох місій в рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!