Головна Новини Світ США США мають намір виділити Україні ще 125 млн доларів на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

США мають намір виділити Україні ще 125 млн доларів на війну

У США обговорюють виділення додаткової військової допомоги для України

28 травня 2020, 10:06 comments2854
Поділіться публікацією:
США мають намір виділити Україні ще 125 млн доларів на війну

Український уряд домігся необхідного прогресу у ключових реформах, чим заслужив додаткову військову допомогу, розмір якої складе 125 млн доларів. З такою думкою виступив представник Міністерства оборони США. Про це повідомляє CNN.

Так, за словами джерела з Пентагону, українська влада успішно бореться з корупцією, домоглася прозорості і посилила громадський нагляд — ці умови потрібно було виконати, щоб продовжити отримувати гроші з США на військові потреби.

Видання відзначає, що зазначені 125 млн доларів є другою половиною фінансового пакету, який раніше схвалив американський Конгрес. Втім, грошей Україна не побачить — новий пакет допомоги включає в себе мобільні радіолокаційні системи, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку (включаючи 100 "тактичних планшетів") і два патрульних катери. Включення  катерів в пакет допомоги в Пентагоні розглядають як особливо важливе, для того щоб Україна могла протистояти флоту Російської Федерації.

Як повідомляв портал "Коментарі", прот США в Україну прибула допомога у сфері безпеки на загальну суму понад 25 млн доларів для використання в зоні проведення Операції об'єднаних сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!