ДУМКИ

Антон Рудич : Нас очікують певні ускладнення в аеропортах

19-05-2020 12:05

0

Антон Рудич

Президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич оцінив для видання «Коментарі» можливі терміни відкриття кордонів і зміни, які чекають там туристів

"Я позитивно оцінюю заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, що наша країна має намір відкривати кордони, враховуючи досвід партнерів і реальну ситуацію з пандемією на території України. Нарешті про це почали говорити, причому узгоджувати свою думку з бізнесом, з поточною ситуацією.

З приводу часу відкриття кордонів, тут, дійсно, впливають не тільки внутрішні (важливо, щоб спостерігалося стійке зниження захворюваності), але і зовнішні (відкриття кордонів іншими країнами) фактори. Інформація приходить різна, все досить динамічно змінюється. Раніше говорили про те, що це може відбутися до 1 липня, зараз вже не виключається можливість, що все відбудеться до середини червня.

Що стосується особливостей перетину кордонів у зв'язку з ситуацією, викликаною пандемією COVID-19, то ідеальний варіант – швидке, дешеве і точне визначення коронавіруса перед вильотом. Але поки такого немає.

Швидше за все, нас очікують певні ускладнення в аеропортах: дистанціювання, закриття публічних місць типу дьюті фрі і зон харчуваня. Це призведе до збільшення часу проходження митного та паспортного контролю.

Думаю, не уникнути носіння захисних масок в літаках. Спочатку деякі уряди думали скорочувати місця в літаках, але ряд компаній заявили, що це економічно не вигідно, і вони так працювати не будуть. Так що це, наскільки відомо, зараз перестали проштовхувати".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!