ДУМКИ

Олександр Лазарєв : Йде тотальний перерозподіл ресурсів. І МВФ на території України відіграє свою роль

02-06-2020 14:06

0

Олександр Лазарєв

Політолог, громадський діяч

Політолог, громадський діяч Олександр Лазарєв заявив виданню «Коментарі», що новий меморандум між Україною і МВФ, який навряд чи буде оприлюднений повністю, продовжить традицію підпорядкування нашої країни зовнішньому управлінню

"Мета МВФ – аж ніяк не гуманна. Завдання Фонду – лобізм космоекономічного капіталу на окремо взятій території, де працює МВФ як провідник цього самого капіталу. Тому всі рішення, які МВФ втілює на території України, грають на руку його бенефіціарам – капіталу, який знаходиться в США і не тільки.

І ті, що були раніше, обов'язкові для виконання рішення, і нові, які частково спливли (підвищення тарифів і податків, вбивча реформа освіти та медицини, спрямована на скорочення кількості шкіл і лікарень, контроль над держзакупівлями і Нафтогазом з боку зовнішніх гравців) спрямовані на знищення економічного потенціалу України. На перетворення нас у сировинну колонію для більш розвинених і успішних країн і ряду компаній. Йде гра на руку глобальної "фарми" (контроль над медичними закупівлями), на зубожіння населення, відсутність якісної освіти і медобслуговування. Адже неосвіченим, бідним і слабким населенням легше управляти.

Транснаціональні корпорації правлять бал. І наша влада їм у цьому допомагає, керуючись явно не інтересами українського суспільства, знищуючи засади соціальної держави, прописані в Конституції.

Чому наша влада це робить? Тому що сама перебуває під зовнішнім управлінням того ж таки капіталу, як правило, – американського.

Світ накриває чергова криза, під час якої відбувається перерозподіл суспільних благ. Більш сильні структури, маючи в своєму арсеналі МВФ, Світовий банк та інші інструменти, укрупнюються. Посилюються. Слабкі – йдуть з світового ринку або впадають в стагнацію, щоб невдовзі піти. В результаті транснаціональні корпорації захоплюють нові ресурсні ринки, одержують нові ринки збуту.

Йде тотальний перерозподіл ресурсів. І МВФ на території України відіграє свою роль.

Підсумуємо: МВФ і ті, хто за ним стоїть, за якусь подачку в умовні 5 мільярдів доларів, позбавляють нас можливості заробляти в майбутньому набагато більше, зупиняють українську економіку, перетворюють нас в колоніальну країну з колоніальною ж адміністрацією".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!