ДУМКИ

Сергій Биков : Основні проблеми з держуправлінням в Україні з'явилися після того, як був прийнятий закон про люстрацію

24-06-2020 15:06

0

Сергій Биков

голова Інституту публічної політики та консалтингу, радник заступника міністра фінансів України

Конституційний суд України продовжує розгляд подань Верховного Суду України та 47 народних депутатів щодо конституційності закону про очищення влади. Глава Інституту публічної політики та консалтингу, політичний консультант Сергій Биков упевнений, що закон про люстрацію, раніше розкритикований ЄСПЛ, потрібно скасовувати

"Закон про люстрацію потрібно скасовувати, оскільки він виділяє цілий клас чиновників і політиків, закриваючи їм дорогу на держслужбу. Серед них багато професіоналів, які можуть істотно допомогти держуправлінню.

Одна справа, коли під люстрацію підпадають політичні призначенці – міністри, керівники органів влади, які і формують політику. А зовсім інша, коли під люстрацію підпадають директори департаментів та керівники підрозділів. При цьому ніхто не дивиться, що вони зробили на своїх постах, чого досягли і як допомагали людям.

Державне управління – це складний механізм. І щоб все працювало, як годинник, потрібні навчені й досвідчені люди. На жаль, основні проблеми з держуправлінням в Україні і з'явилися після того, як Рада в 2014 році прийняла закон про люстрацію.

Міністерство юстиції зараз пропонує Кабміну внести новий законопроект, який розмежує ефективних держслужбовців і політичних призначенців".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!