ДУМКИ

Максим Білявський : Шанси на добудову Північного потоку-2 значно зросли, але його ще можна зупинити

06-07-2020 15:07

0

comments1172

Максим Білявський

експерт Центру Разумкова

Максим Білявський, експерт Центру Разумкова, проаналізував для видання «Коментарі» рішення Датського енергетичне агентства дозволити компанії Nord Stream 2 AG добудувати вкрай небажаний для України і США газопровід Північний потік-2 в своїх водах

"Рішення Датського енергетичного агентства було очікуваним у РФ, адже напередодні було опубліковане розлоге інтерв’ю посла Данії у Росії Карстена Сендергорда, який виправдовує таке рішення і називає його виключно транспарентним. У словах пана посла чітко простежується риторика канцлера ФРН Ангели Меркель, що безумовно, виглядає як політичне виправдовування і певний сигнал США про добудову Північного потоку-2.

Окрім цього, РФ застосувала стратегію політичної пропаганди проекту Північний поток-2 минулої середи, коли у Бунденстагу доволі гостро та яскраво, без будь-яких обмежень, виступив Герхард Шредер. Колишній канцлер висловив депутатам свій протест проти політики США. На мій погляд, він озвучував ті тези, які поки що не може озвучити Ангела Меркель. Таким чином, Росія розгорнула своє лоббі напередодні рішення Датського енергетичного агентства, і, як бачимо не безрезультатно.

Після такого рішення значно зросли шанси на добудову ПП-2. Але можливість заблокувати цей проект все ж таки залишається – або через посилення американських санкцій, або через застосування положень морського права".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!