ДУМКИ

Денис Гороховський : В розшифровках телефонних розмов Порошенко і Путіна в 2014-2015 роках буде багато «зради»

08-07-2020 09:07

0

comments1738

Денис Гороховський

політичний експерт

Політичний експерт Денис Горохівський прокоментував виданню «Коментарі» скандал з нібито поздоровленням з Днем Росії, яке Петро Порошенко направив Володимиру Путіну

Депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук звинуватила п'ятого президента України, лідера фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка в тому, що він 12 червня 2014 року (День Росії), коли Донбас вже палав у вогні війни, зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну і привітав його з національним російським святом. Порошенко різко відповів, заявивши про "кремлівські фейки". Верещук він назвав провокатором.

Ось, що думає про цю ситуацію політексперт Денис Горохівський:

"Інформація про те, що Порошенко привітав Путіна з Днем Росії в 2014 році, була розміщена на офіційних ресурсах Кремля і за 6 років так і не була спростована українською стороною, що дає підставу вважати, що це правдива інформація.

Крім того, даний факт виглядає цілком логічним у контексті ситуації, в якій знаходився Порошенко в 2014 році. Враховуючи, що Кремль не визнавав постмайданную українську владу в особі Турчинова і Ко, для Порошенка було вкрай важливим, щоб Росія визнала в ньому президента України і вела з ним переговори.

Крім того, цілком ймовірно, що у 2014 році Порошенко не вірно оцінював ситуацію на Донбасі і очікував, що це буде короткостроковий військовий конфлікт, а не історія на багато років. Тому Порошенко діяв у рамках дипломатичного протоколу.

Інша справа, що Порошенко не може пояснити це своєму електорату, так як для них подібні комунікації з Росією – це зрада і від власне лідера вони такого чекати не могли і не готові навіть повірити в це.

Особисто я переконаний, що, якщо опублікувати розшифровки телефонних розмов Порошенко і Путіна в 2014-2015 роках, то там буде набагато більше "зради" і вкрай незручних для Петра Олексійовича моментів, ніж привітання з Днем Росії".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!