ДУМКИ

Денис Гороховський : Чи зірве коронавірус вибори в Україні

30-07-2020 08:07

0

Денис Гороховський

політичний експерт

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за збереження карантину у зв'язку з пандемією коронавіруса, необхідно вже зараз розробити механізми та процедури проведення місцевих виборів. Політичний експерт Денис Горохівський висловив виданню «Коментарі» думку стосовно цієї заяви

"Ініціатива президента про необхідність розробити механізми та процедури проведення місцевих виборів заздалегідь - цілком логічна й закономірна. Сьогодні існують різні прогнози щодо того, як довго в Україні та в світі триватимуть карантинні заходи – і потрібно бути готовим до різних варіантів розвитку подій. Саме такий підхід допоможе уникнути можливих спекуляцій і спроб зриву місцевих виборів.

Звичайно, опоненти Зеленського та його політичної сили будуть спекулювати на цій темі незалежно від того, яке рішення буде прийнято. Якщо будуть введені якісь додаткові обмеження для відвідування виборчих дільниць (наприклад, обмеження кількості одночасно прибуваючих на ділянці людей), президента звинуватять у спробі знизити явку. Якщо ж карантинних заходів не буде, то президента звинуватять у безпечності. Але це все – політичні заяви в рамках передвиборної гонки, спрямовані на спробу хайпануть на темі, знизити рейтинг президентської політсили і спробувати заробити політичні вісти, зігравши на страхах електорату.

Що ж стосується досвіду інших країн в подібній ситуації, то на даний момент можна вивчати досвід Польщі, Південної Кореї, країн Латинської Америки та Азії, де вибори проходили з карантинними обмеженнями, але це ніяк не вплинуло на їх результат.

Тому я не бачу причин переживати, що  коронавірус може якось вплинути на проведення виборів в Україні".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!