ДУМКИ

Олег Білоколос : Як Україні реагувати на ситуацію в Білорусі

03-08-2020 10:08

0

comments1362

Олег Білоколос

голова правління неурядової організації «Майдан закордонних справ»

Затриманих неподалік від Мінська російських найманців ПВК "Вагнера" взяли під варту. Президент Білорусі Олександр Лукашенко чекає пояснень від РФ. Експерт-міжнародник, голова правління неурядової організації "Майдан закордонний справ" Олег Білоколос висловив виданню "Коментарі" думку, що ця ситуація не повинна відволікати увагу від намічених на 9 серпня виборів в Білорусі

"Вважаю, що активне обговорення різних версій виникнення недавнього скандалу, пов'язаного із затриманням під Мінськом найманців сумнозвісної ПВК "Вагнера", не повинно відволікати нас від головного – майбутніх виборів в Білорусі, яка є нашим сусідом.

Нам слід пам'ятати, що, незважаючи на деяку сьогоднішню напругу в стосунках, Москва і Мінськ є реальними союзниками і найближчими партнерами, що підтверджено в цілому ряді двосторонніх документів. При цьому, не можна скидати з рахунків і певний елемент непередбачуваності, обумовлений самою внутрішньою природою режимів в цих країнах.

У цій ситуації актуальним завданням для України повинен стати постійний моніторинг: внутрішньо-політичної ситуації в Білорусі; стану білорусько-російських відносин; відповідних позицій Брюсселя і Вашингтона щодо Мінська.

В Києві повинні також приділяти пріоритетну увагу ситуації з правами людини в Білорусі".

Відзначимо, що затриманий в Білорусі "вагнеровець" підозрюється в розстрілах на Майдані в 2014 році.

Також стало відомо, що Путін вперше не підтримує Лукашенко на виборах.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов упевнений: в Кремлі не врахували, що Лукашенко за своє крісло буде битися до останнього.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!