ДУМКИ

Ростислав Смирнов : Україна може отримати сильних місцевих баронів в кожному регіоні

04-08-2020 08:08

0

Ростислав Смирнов

експерт Українського інституту майбутнього, засновник " Центру політичної освіти»

Експерт Українського інституту майбутнього Ростислав Смирнов висловив виданню «Коментарі» думку, що місцеві вибори перетворять Україну на країну безлічі сильних місцевих баронів

"Соцдослідження показують, що 52% опитаних хочуть голосувати за місцеві партії. Не за національні - типу "Слуга народу" (СН), "Батьківщина" іже з ними, а саме за місцеві. За умовні Одеську партію, Харківську партію і так далі.

В результаті до влади масово прийдуть місцеві царі, місцеві барони. Які в зв'язку з децентралізацією (правильна по своїй суті реформа, але з чималою кількістю підводних каменів і не врахованими українськими реаліями) матимуть дуже великі повноваження.

При цьому у нас слабка центральна влада. Сильна має авторитет, розумно використовує силові структури (МВС, СБУ). Бунтуючу місцеву владу просто можуть затягати по допитах.

А зараз так не вийде.

Якими б благими не були наміри Зеленського і СН, ми бачимо, що в переважній більшості це - некомпетентні люди. Як наслідок - в країні панує управлінський хаос.

Кернес в Харкові, Балога - в Закарпатті. У нас уже були (є) місцеві барони, які в своїй вотчині вирішують всі питання. Їм ти нічого не можеш зробити. Тепер же вони ще більше зміцняться. І їх стане ще більше.

Повинні бути сильне місцеве самоврядування і сильна центральна влада.

А при суміші, яка є сьогодні, ми можемо отримати таких баронів в кожному регіоні. Місцева влада творитиме, що завгодно. І будет валити все на центральну. Вийде така собі неофіційна федеративна республіка - з сильною місцевою владою і дуже слабкою центральною".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!