ДУМКИ

Муса Магомедов : Іноземні інвестори вкладаються навіть у прифронтові області, але Україна поки що не забезпечила необхідні умови

05-08-2020 13:08

0

comments1442

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

Народний депутат України ІХ скликання Муса Магомедов висловив виданню "Коментарі" думку про намір української влади створити на Донбасі вільну економічну зону

"Це рішення реалізоване. Яскраві приклади – Азербайджан і Грузія. Частина території цих країн окупована, іноді повідомляється про прикордонні сутички і навіть про ескалацію. Але, як нам відомо, іноземні інвестиції йдуть в ці країни річкою.

Звичайно, ми не можемо стверджувати, що будуються заводи і фабрики прямо на лініях розмежування, але на суміжних територіях економічний розвиток нікуди не дівається.

Наприклад, в Нахічеванської автономної республіці, яка має велику протяжність кордону з Вірменією, в 2017 році була створена зона вільної торгівлі з Туреччиною. Зараз розглядаються можливості її перетворення у вільну економічну зону.

Безумовно, наявність збройного конфлікту зменшує інвестиційну привабливість країни. Але при наявності верховенства права, відсутність політичного втручання (ручне управління) та низькі корупційні ризики іноземні інвестори вкладаються навіть у прифронтові області.

На жаль, Україна поки що не змогла це забезпечити".

***

Раніше експерти оцінили ідею Києва перетворити Херсонську область, а також підконтрольні території Донеччини та Луганщини у точки росту, створивши можливість для їх пріоритетного розвитку.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!