ДУМКИ

Юрій Сивицький : Як покращити економічну ситуацію в Україні

06-08-2020 11:08

0

Юрій Сивицький

член Української ради бізнесу, засновник Intecracy Group

Член Української ради бізнесу, засновник Intecracy Group Юрій Сивицький висловив виданню «Коментарі» думку про економічні виклики серпня, а також про те, які зміни потрібні українській економічній політиці

"Виклики не змінилися. Пандемія має велику невизначеність. Ніхто не знає, як вона буде розвиватися і навіть спрогнозувати це важко. Психологічна нестабільність в серпні трохи згасла, тому що усі у відпустках. Серпень – не найкращий час для наступу, тому не думаю, що таке станеться.

Економіка буде знаходитися в очікуванні подальшого розвитку пандемії. Якби було покращення економічної політики, це можливо б пожвавило країну. Але парламент пішов відпочивати, тому нічого не станеться.

Тим не менш, необхідно змінювати податкову політику по відношенню до бізнесу. Необхідно створювати Бюро фінансових розслідувань, забрати економічні функції в тих, кому вони не властиві, скоротити кількість завдань у прокурорів. У нас 10 000 прокурорів, а повинно бути  рази в два-три менше, як у Європі чи США.

У нас зарегульована країна. Багато чого з того, що знаходиться у державній власності, потрібно продавати, адже це висмоктує гроші з бюджету. Потрібно створити чітку, повноцінну програму розпродажу державних підприємств, адже там знаходяться величезні гроші.

А з іншого боку – необхідно змінити фінансування державних підприємств. Прив'язати винагороду менеджменту до прибутку. Якщо він, менеджмент, прибуток не створює, то не отримує бонус або ж відсторонюється. Так роблять у великих корпораціях, і це нормальні ринкові правила, які необхідні і в державних компаніях".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!