ДУМКИ

Вікторія Гриб : Постанова ЦВК від 8 серпня порушує конституційне право мешканців Донбасу обирати і бути обраним

10-08-2020 18:08

0

comments1045

Вікторія Гриб

народний депутат України IX скликання

Народний депутат України ІХ скликання Вікторія Гриб розповіла виданню "Коментарі", що разом з колегами готується оскаржити рішення Центральної виборчої комісії про позбавлення місцевих виборів ряду населених пунктів підконтрольної частини Донбасу

Нагадаємо, що ЦВК визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, де неможливо провести місцеві вибори. В перелік увійшли 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Доненччини і 8 – Луганщини. Причому мова про громади на підконтрольній української влади території.

Ось, що думає з цього приводу народний депутат Вікторія Гриб:

"Я припускала можливість такого сценарію, тому ще місяць тому звернулася до ЦВК з проханням не позбавляти мешканців підконтрольною частини Донбасу права обирати собі місцеве самоврядування. На жаль, мене не почули. Рішення не проводити вибори на підконтрольній частини Донбасу аргументовано погіршенням ситуації з безпекою на лінії розмежування. Сам аргумент виглядає досить дивно, враховуючи, що в 2014 і в 2019 році нічого не завадило владі провести тут і президентські і парламентські вибори.

Постанова ЦВК від 8 серпня порушує конституційне право жителів Донбасу обирати і бути обраним. Найближчим часом в парламенті буде зареєстровано законопроект про забезпечення проведення місцевих виборів в зоні ООС, який ми підготували з колегами. У ці хвилини готуємо позов до суду. Будемо оскаржувати незаконне рішення ЦВК".

***

До речі, співзасновниця Мережі захисту національних інтересів "АНТС", експерт у сфері комунікацій Людмила Долгоновська вважає, що в питанні проведення виборів у прифронтових областях спостерігаються "ручні" механізми управління ситуацією.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!