ДУМКИ

Ігор Макієвський : Бізнес досі не розуміє, за якими правилами йому пропонується вести азартну діяльність

11-08-2020 16:08

0

Ігор Макієвський

голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг

11 серпня стало відомо про підписання президентом Зеленським закону про гральний бізнес. Голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку та розваг Ігор Макієвський висловив виданню «Коментарі» думку, що для запуску азартної індустрії потрібно вирішити ще низку моментів

"Президент, дійсно, підписав цей закон, прийнятий Верховною Радою 14 липня. Інша справа, що поки ніхто не бачив фінального тексту - які там норми виявляться.

При цьому відомо, що закон містить внутрішні протиріччя. У тому числі щодо формування спеціальної комісії, яка регулює діяльність азартних ігор (так званий "уповноважений орган"). Згідно з однією правкою – її формує парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. Згідно з іншою – Кабмін.

За логікою, на останньому сесійному тижні перед канікулами депутати повинні були винести це питання в сесійний зал - і визначитися. Але чомусь цього не зробили.

Так що текст законопроекту пішов на підпис президенту з внутрішніми протиріччями. Були очікування, що Зеленський накладе вето - і направить документ зі своїми рекомендаціями на доопрацювання. Але він підписав закон у тому вигляді, в якому той є. В результаті протиріччя залишилося. І його потрібно буде вирішувати. Інакше відповідна комісія не зможе працювати.

Також самі нардепи відзначали, що потрібно буде приймати зміни у податковий кодекс, вирішивши, за яким податковим ставками буде працювати гральний бізнес. Можливо, тоді ж окремим законом врегулюють питання відповідної комісії.

Поки ж бізнес досі не розуміє, за якими правилами йому пропонується вести азартну діяльність. Дуже високий поріг входу в гральний бізнес, багато адміністративних та інших перепон. До того ж, досі не прописані ліцензійні умови. При цьому навіть наявні регламентні та інші обмеження досить жорсткі.

Так чи інакше, є сподівання, що до кінця року все повинно прояснитися. І з комісією, і з регламентними заходами. Так що - відчуваємо стриманий оптимізм. У будь-якому випадку - рух вперед краще, ніж стояння на місці".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!