ДУМКИ

Євген Філіндаш : «Антикорупційні» органи, що діють під західним патронатом, повинні бути ліквідовані в Україні

31-08-2020 11:08

0

Євген Філіндаш

народний депутат IV и V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав у відставку. Конституційний Суд вирішив, що указ про призначення директором НАБУ Артема Ситника не відповідає Конституції. Народний депутат України IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш оцінив ситуацію для видання «Коментарі»

"І САП, і НАБУ - частина цілої вертикалі так званих "антикорупційних" органів, створеної в Україні під тиском Заходу кілька років тому. При створенні цих органів було багато шуму, піару і переможних реляцій. На їх утримання було витрачено мільярди гривень з державного бюджету. На виході ж вийшов повний пшик.

Конкретних результатів по резонансним справам і одіозним фігурам від всіх цих органів суспільство так і не дочекалося. За антикорупційним розслідуванням реальних результатів з доведенням кримінальних справ до суду значно більше у СБУ, ніж у всіх цих нових "антикорупційних" органів.

НАБУ, САП і інші, створені кілька років тому "антикорупційні" органи, що діють під західним патронатом і за західним зразком, показали свою повну неефективність для України. Будучи до того ж, як показало рішення Конституційного суду по НАБУ, ще й неконституційними.

Вони повинні бути ліквідовані в принципі, а їх негативний досвід повинен бути врахований під час майбутньої реформи СБУ, яку треба проводити в інтересах України, а не західних "партнерів"-кураторів".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!