ДУМКИ

Сергій Макогон : Північний Потік-2 підриває Європу і несе ризики Україні

07-09-2020 11:09

0

Сергій Макогон

гендиректор ТОВ " Оператор ГТС України"

Ймовірне отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, в організмі якого знайшли сліди речовини з групи "Новачок", може позначитися на будівництві російського газопроводу Північний Потік-2 (ПП-2). Своєю думкою про небезпеку цього проекту поділився з виданням "Коментарі" голова ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" Сергій Макогон

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що німецький уряд має тверду впевненість в необхідності завершення будівництва ПП-2, незважаючи на спроби США перешкодити цьому. Однак отруєння Навального, який був перевезений з РФ до Німеччини, серйозно вдарило по позиціях тих, хто підтримує проект. Так, консерватор, кандидат в лідери партії Християнсько-демократичний союз Фрідріх Мерц виступив за дворічний мораторій на будівництво газопроводу через ситуацію навколо Навального.

Ось, що думає з цього приводу директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон:

"Північний Потік-2 - це політичний, а не економічно обгрунтований проект. Він підриває основні загальноєвропейські принципи солідарності і довіри. Тому багато європейських країн виступають категорично проти нього.

Для України ПП-2 також несе значні ризики. Це не тільки втрата близько двох мільярдів доларів доходу від транзиту в рік, а й - передусім - ризики більш агресивної політики Кремля щодо України".

***

Росіяни сподівалися, що газопровід ПП-2 запрацює до середини 2020 року. Але цього не сталося.

А недавно стало відомо, що "Газпром" перестав володіти судном, здатним добудувати ПП-2.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!