ДУМКИ

Ігор Голубаха : Коронакриза і туризм - літні підсумки і осінній прогноз

08-09-2020 18:09

0

Ігор Голубаха

голова Всеукраїнської Асоціації туроператорів

Глава Всеукраїнської Асоціації туроператорів Ігор Голубаха оцінив підсумки корона-кризового літнього туристичного сезону, а також перспективи осінніх подорожей

"Добре, що є такі країни як Єгипет і Туреччина, які робили і роблять все, щоб туди поїздили туристи - не дивлячись на погрози коронавируса. Якщо говорити про виїзний туризм, то Болгарія, Чорногорія, Хорватія, незважаючи на певні обмеження (ті ж тести, необхідні для в'їзду), зробили Україну більш відкритою для подорожей.

Основна тенденція була зрозуміла - багато хто залишиться відпочивати в Україні. Так і сталося. Це допомогло окремим регіонам компенсувати втрати, понесені під час карантину. Але деякі готелі так і не відкрилися - економічні потрясіння через карантин боляче вдарили по туристичній галузі та інфраструктурі.

Якщо говорити про перспективи, то на сьогоднішній день з Європою немає ніякого розуміння, ясності. Закрито і популярний в українців Таїланд.

Існують різні вимоги, які змінюються досить часто. І все ж, є певна надія, що буде можливість їхати відпочивати за кордон, в тому числі в осінньо-зимовий період. Але тут багато що залежатиме від внутрішньої ситуації в Україні, від того, чи не буде у нас зростання захворюваності. Якщо такі різкі сплески, які відбуваються останнім часом, триватимуть, то наша країна буде і далі в туристичному сенсі закриватися і для приїзду сюди - і для виїзду звідси".

***

Раніше про проблеми, з якими стикаються підприємці, що мають відношення до туристичної галузі, розповів президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!