ДУМКИ

Святослав Гринчук : Як коронавірус вплинув на телебачення

09-09-2020 14:09

1

Святослав Гринчук

ведучий ТСН на 1+1

Думкою про те, як змінився телеформат в зв'язку з корона-кризою, з виданням «Коментарі» поділився ведучий ТСН на 1+1 Святослав Гринчук

"Мені здається, що найочевидніша відповідь тут і буде правильною. Коли навесні вірус COVID-19 почав стрімко змінювати наше життя, всі раптово і вимушено стали цікавитися медичної тематикою. Ви пам'ятаєте ще колись такий період в житті нашої країни, коли так багато людей знали прізвище Головного санітарного лікаря? А між тим, з невеликими перервами ця посада існувала ще з радянських часів.

Цілком якісний, але будемо відверті - до 2020-го - далеко не самий резонансний фільм Стівена Содерберга "Зараження", який був зняти ще в 2011-му - цієї весни подивилися мало не всі мої знайомі і друзі.

Навесні прийшли жорсткі обмеження і, мені здається, людям було важливо знати і розуміти, що вони стосуються всіх без винятку. І домогосподарок, і міністрів, і зірок шоу-бізнесу. Тому в різних шоу активно почали впроваджувати спілкування з гостями за допомогою віддаленого зв'язку, з'являлися показово порожні студії. Глядач бачив, що не тільки йому "забороняють" з'являтися в громадських місцях, і це, на мій погляд, сприяло довірі до таких проектів.

Пам'ятайте весняний фінал "Голос країни", що фактично пройшов онлайн, без глядачів в студії, через засоби зв'язку? Це був унікальний експеримент, який, мабуть, будь-коли, не знайшов би відгуку, але в цій ситуації був абсолютно доречним.

Навіть зараз, подивіться на перші ефіри "Танців з зірками": глядачі повернулися, але вони всі - в захисних масках. Здавалося б, деталь, але вона дозволяє людині перед телеекраном відчути себе ближче до цього проекту, адже, наприклад, півгодини до цього йому самому довелося надіти маску на вході в супермаркет.

Словом, я б не говорив про якісь абсолютно нові формати, а скоріше про чітку і логічну адаптацію існуючих - до вимог часу. Плюс - велика увага приділяється якісному відеозв'язку, адже коли половина учасників програми в студії присутні тільки віртуально, в віконцях, або на великий плазмі, хочеться, щоб і звук, і картинка виглядали при цьому професійно.

З іншого боку, я відчуваю, що після ось таких весни і літа люди вже скучили за повноцінним "докарантінним" життям, за подорожами, за необмеженим спілкуванням. Тому особисто я припущу, що, наприклад, інтерес до різноманітних тревел-шоу зараз повинен бути особливо гострим. Цікаво, до речі, в цьому контексті, як глядачі сприймуть новий сезон "Світ навиворіт" Дмитро Комарова, тим більше, що він про Китай, який в розмовах про пандемію у всіх на слуху. Але матеріал Діма відзняв ще до Всесвітньої пандемії!"

***

Нагадаємо, що танцюрист і суддя телешоу "Танці з зірками" Влад Яма назвав своїх перших фаворитів нового сезону проекту.




Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!