ДУМКИ

Анатолій Макаренко : Заяви уряду про прийдешні «податкові перемоги» - байка для учнів молодших класів

17-09-2020 11:09

0

comments1456

Анатолій Макаренко

десятий голова Державної митної служби України, екс-заступник голови Державної фіскальної служби України

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що непідйомний дефіцит держбюджету-2021, проект якого повинні проголосувати на цьому тижні, покриють за рахунок збільшення надходжень від податкової та митниці. Ці твердження оцінив для видання «Коментарі» десятий голова Державної митної служби України, екс-заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко

"Обсяги митних платежів залежать від наступних факторів:

- обсяги оподаткованого імпорту;

- достовірність митного контролю та оформлення (митна вартість, класифікація товару, вагові та інші характеристики товару);

- протидія контрабанді та незаконному переміщенню товарів через кордон.

На обсяги імпорту впливає безліч факторів: від глобальної пандемії та економічної кризи - до ресурсності внутрішнього споживача (промисловості, населення).

Якщо перший фактор не залежить від волі нашого уряду, то два других - безпосередньо. Від того, як буде працювати адміністратор податків - митниця - і буде залежати повнота їх сплати.

Судячи з того, як активно наш уряд наповнює митницю фунтами-професійними імпотентами, рішалами і іншим кадровим контрабандним шлаком, розмова про майбутні "податкові перемоги" - байка для учнів молодших класів".

***

Раніше експерти оцінили, скільки правди в словах Дениса Шмигаля, який захищав проект держбюджету-2021.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!