ДУМКИ

Вадим Яцун : У артистів рішення йти в політику спочатку є спонтанним

18-09-2020 08:09

0

Вадим Яцун

медійний фотограф, експерт ряду телепроектів

Останнім часом українські артисти активно йдуть в політики і чиновники. Цю тенденцію прокоментував виданню «Коментарі» медійний фотограф, який працював з багатьма вітчизняними зірками, експерт ряду телепроектів Вадим Яцун

"Думаю, тенденцією це стало після торішньої перемоги Зеленського на виборах. У роки правління інших президентів в політику зірки йшли теж. Просто не в такій кількості. І тоді їм це прощалося, закривали на це очі. А Володимир Зеленський своїм рішенням балотуватися в президенти (і подальшою перемогою) мотивував багатьох теж змінити сферу діяльності.

Наскільки для деяких осіб це було правильним рішенням - ми бачимо зараз. І розуміємо, що не кожен може піти в політику і зробити свій внесок у розвиток держави. Багатьом важко вибрати позицію - і відстоювати її більше 5 хвилин. Тому для деяких кандидатів простіше її взагалі не мати...

У нас зараз зароджується інститут репутації. І твоя позиція сьогодні може здаватися правильною, а завтра тебе закидають хейтом за твоїх неправильні погляди на життя. Слово, сказане п'ять років тому, можуть згадати в твоїй новій кар'єрі. А у артистів рішення йти в політику спочатку є спонтанним, а вже після воно усвідомлюється, формується, планується. При цьому, за роки в медійній сфері навряд чи всі стежили за своєю ідеальною репутацією.

Мене лякає те, що зараз відбувається перед виборами в Києві. Кількість медійних осіб на одне крісло мера столиці просто зашкалює. Я чекаю від цих кандидатів дій, які відіб'ються на місті, а не просто слів, інтерв'ю, зйомок, в тому числі рекламних роликів, які більше схожі на фільми.

На це ж витрачаються величезні бюджети! При цьому мало хто йде розвивати інфраструктуру і каже: "У мене такий-то план, я вже зробив такі-то проекти для міста. Можете доторкнутися. І якщо наші плани з вами збігаються, то давайте, нарешті, зробимо Київ європейським містом".

Пройшли часи красивих упаковок свого іміджу. Свій, з народу, - теж уже неактуально. А ось якісна начинка потенціалу, вже зроблених справ і конкретизації дій - є ще вакантною. Хоча і не користується популярністю.

Я професіонал у своїй сфері, я активно в ній розвиваюся. Тому я не можу йти в сферу, де мені нічого показати і робити".

***

Нагадаємо, що Вадим Яцун розповів виданню "Коментарі" про улюблені моделі, екстремальні умови роботи і український шоу-бізнес.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!