ДУМКИ

Олександр Лієв : Головні туристичні висновки корона-кризового року

28-09-2020 17:09

0

Олександр Лієв

екс-міністр курортів і туризму Криму, голова Асоціації індустрії гостинності України

Голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв розповів, які головні висновки повинні зробити в корона-кризовий рік вітчизняна індустрія туризму, держава і мандрівники

"Висновок для туристичної індустрії - розраховувати на державу особливо не доводиться. Наша індустрія не має ніякого лобі в державних коридорах влади. Підтримку під час корона-кризи отримали ті галузі, які таке лобі мали. Нам потрібно вчитися відстоювати свої інтереси, свою позицію. Нагадувати, що ми є, що ми є важливою частиною економіки країни. Також слід звернути увагу, що встояти змогли ті тур-бізнеси, які були диверсифіковані спочатку. У кого був монобізнес (тільки готель, наприклад), тим довелося дуже важко.

Висновок для держави - якщо вона продовжить не помічати туристичний бізнес, гроші з України вивозитимуть все більшими темпами. Туризм (і внутрішній, і в'їзний) може генерувати до 20% економіки такої країни, як наша. Але для цього галузь потрібно підтримувати не на словах, а конкретними справами. Це дасть можливість розвиватися супутнім видам бізнесу, зміцнить зв'язки між регіонами.

Висновок для туристів - виявляється, в Україні можна чудово відпочивати, набиратися енергії. За доступною ціною, з приємними людьми. Якість же відпочинку залежить від усіх нас. Ми її формуємо. Якщо будемо давати зворотний зв'язок вітчизняним об'єктам туристичної індустрії, вони будуть змінюватися на краще. 2020 рік це особливо явно показав. Святогірськ на Донеччині, незрівнянні Карпати, Приазов'я - практично у всіх кінцях України є можливість провести час із задоволенням і користю".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!