ДУМКИ

Сергій Мироненко : 5 фільмів про музику, які надихнуть вас на творчість

06-10-2020 14:10

1

Сергій Мироненко

артист, музикант

Творчість є в кожному з нас. Хтось прекрасно малює, хтось пише музику, а інший - не може уявити життя без танців. Найчастіше людям навіть не потрібне публічне визнання, головне - діяти. Однак часто потрібно пробудити в собі той самий творчий потенціал. Як це зробити? Артист, музикант Сергій Мироненко рекомендує почати з 5 цікавих фільмів про музику і музикантів, які надихнуть вас на творчість.

Ми з джазу

Це фільм, який одночасно дарує легкість і змушує задуматися. Двадцяті роки минулого століття - про джаз в Одеському музичному технікумі й чути не хочуть. Більш того, за нього виганяють з навчального закладу. Молодий студент технікуму закохався в джаз і вирішив піти проти правил того часу. Він збирає команду, яка також готова рухати нову музику і доносити її в серця і вуха людей. Це кіно про те, як у творчості важливо йти до останнього, незважаючи ні на що.

Зірка народилася

Гучний фільм, за який Леді Гага отримала премію "Оскар" за найкращу жіночу роль. Це фільм про віру інших людей і команду, яка необхідна творчим людям. Головна героїня фільму не думала бути співачкою, але її виступ привернув увагу вже популярного на той час кантрі-артиста. Він повірив у її душу, талант і вирішив показати це всьому світові.

Рок-зірка

Фільм вийшов в уже далекому 2001 році, але не втрачає актуальності. Я завжди рекомендую дивитися фільми, засновані на реальних подіях. Це кіно розповідає історію вокаліста групи "Judas Priest" Тіма Оуенса. Але легендою він став не одразу. На початку свого шляху він працював майстром з ремонту, а вночі співав і уявляв себе фронтменом групи Steel Dragon. Доля часто прислухається до наших щирих бажань. І простий провінційний хлопець може стати суперзіркою, якщо цього захоче. Цей фільм покаже, що коїться за лаштунками роботи музикантів і реалії важкого року.

Хоч раз в житті

Легендарний продюсер в минулому Ден розчарувався в собі, роботі та своєму житті. Випадково він зустрічає юну співачку Грету і вирішує допомогти підкорити їй музичний Олімп. Як це часто буває, без грошей, професійної команди - їх ніхто не чекав на сцені. Але якісний матеріал і сильна віра допомагають творчим людям. І дуже важливо не опускати руки. Цей фільм саме про це. Також в ньому дуже класно передана творча атмосфера Нью-Йорку і музика - надихає створювати щось нове.

Голос вулиць

Хіп-хоп - один з наймолодших музичних жанрів. І, можливо, він був би зовсім іншим, якби не п'ятеро зухвалих молодиків, які стали голосом вулиці й перевернули світ музики в 80-х роках. Це історія про те, що неважливо, хто ти й звідки - ти завжди можеш вирватися зі звичного кола, маючи талант і команду. Один з учасників групи - Dr.Dre - став сценаристом цього фільму. Правдиво, цікаво, іноді небезпечно - в музиці так і буває.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!