ДУМКИ

Роксолана Підласа : Україна стала ближче до промисловості без кордонів

08-10-2020 12:10

0

Роксолана Підласа

народний депутат України IX скликання

Думкою про важливість підтримки українського експорту з виданням «Коментарі» поділилася Роксолана Підласа - народний депутат України IX скликання, заступник голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку («Слуга Народу»)

"В рамках саміту Україна-ЄС було покладено початок місії ЄС для укладення угоди, яка підтримає українського експортера. Це - "промисловий безвіз" для українських товарів.

Коли ми його отримаємо, українським виробникам не потрібно буде проводити додаткову сертифікацію товару в ЄС - досить буде української. А це чималі гроші. Наприклад, сертифікація верстата вартістю 10 тис. євро може коштувати 30 тис. євро. Фактично, відповідність українському техрегламенту буде достатньою для ввезення наших товарів на територію ЄС.

Цією місії і перспективи "промислового безвіза" не було б без законів про остаточну необов'язковості стандартів (колишній №1068) та про ринковий нагляд (колишній №2172). Ці два закони - продукти торішнього турборежима "Слуги Народу".

Помилково вважати, що Україна експортує лише аграрну продукцію. В ЄС купують українські електричні двигуни та генератори, трансформатори, акумулятори, кабельну продукцію, навіть телефонні апарати та електричні чайники. А в серпні одеська "Татра Юг" виграла тендер на поставку трамваїв в Румунію.

"Промисловий безвіз" значно підвищить конкурентоспроможність українського експорту в ЄС.

"Промисловий безвіз" означає, що ЄС визнає українську промисловість такою ж розвиненою, як і європейську. Це також є стимулом до залучення капітальних інвестицій і розміщення виробництва на території України".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!