ДУМКИ

Вадим Івченко : Україну врятує молодь. Як допомогти їй залишитися?

09-10-2020 14:10

0

Вадим Івченко

депутат Верховної Ради VIII, ІХ скликань

Депутат Верховної Ради VIII, IX скликань, заступник голови партії ВО "Батьківщина" Вадим Івченко впевнений, що влада повинна негайно вирішувати питання з міграцією молоді та людей працездатного віку

"Нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вже через 15 років пенсіонери не будуть отримувати пенсії, адже грошей на це не буде. Він бачить вихід тільки в створенні накопичувальної пенсійної системи на додаток до існуючої солідарної. Так, це теж обов'язково потрібно робити. Але, в першу чергу, негайно потрібно вирішувати питання з міграцією молоді та людей працездатного віку.

Що робиться для цього? НІЧОГО!

Не стимулюється розвиток бізнесу, не створюються робочі місця, не відбувається боротьба з корупцією, не вводяться відповідні стимули для зростання народжуваності.

Молоді люди, починаючи своє доросле життя, отримують значно меншу заробітну плату, оскільки не мають досвіду і стажу роботи. Отже, не в змозі купити власне житло і отримати інші матеріальні блага. Молоді нема за що "зачепитися" в країні ...

Саме відсутність власного житла є однією з вагомих причин багатьох розлучень і зниження народжуваності в молодих сім'ях, і, звичайно, зовнішньої міграції найбільш працездатного населення країни.

Закон зобов'язує державу сприяти молодіжному житловому будівництву, створенню молодіжних житлових комплексів, тощо. Згідно з Державною програмою забезпечення молоді житлом на 2013-2020 роки, затвердженої постановою КМУ в 2012 році, гарантувалося бюджетне фінансування пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла. Але з 2015 року гроші в бюджеті на це не передбачалися взагалі!

Крім того, реалізація зазначеної Держпрограми відбувалася в умовах банкрутства забудовників і банків. А це призвело до заморожування будівництва об'єктів і втрати коштів Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву (як виконавця зазначеної програми) і самими позичальниками - молодими громадянами.

Всупереч яскравим виборчим обіцянкам, як і в попередні роки, проектом держбюджету-2021 не передбачені витрати на фінансування державних житлових програм.

Така політика виштовхує молодь з країни. А пенсіонери, цілком ймовірно, вже через 15 років стануть жебраками.

Майбутнє України великою мірою залежить від того, чи зрозуміють чиновники, що забезпечення молоді житлом є пріоритетним напрямком державної політики! І якщо у влади понад 5 років в держбюджеті немає коштів, зокрема, на пільгове молодіжне кредитування, то не варто займатися популізмом. Адже всі розуміють, звідки беруться проблемами старіння нації, нелегальної зайнятості, трудової міграції, тощо!"



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!