ДУМКИ

Андрій Клочко : Про головні тенденції та небезпеки місцевих виборів

20-10-2020 17:10

0

Андрій Клочко

народний депутат України IХ скликання

Думкою про особливості місцевих виборів 2020 року, а також про те, як слід відбивати удари коронавируса, з виданням «Коментарі» поділився народний депутат України IХ скликання (фракція «Слуга Народу») Андрій Клочко

"Ключова тенденція – усвідомлення багатьма громадянами того, що це вибори до органів місцевого самоврядування з принципово іншими, набагато ширшими повноваженнями. Тому до них величезний інтерес, в тому числі активний – багато громадян вирішили спробувати свої сили та балотуються в депутати, а також на посади сільських, селищних та міських голів.

Головна небезпека – це побоювання щодо поширення коронавірусу. Та, водночас, і ЦВК, і уряд роблять усе можливе, аби убезпечити і тих, хто прийде на виборчі дільниці, щоб проголосувати, і членів виборчих комісій та спостерігачів.

Щодо коронавірусу. Перш за все – треба усвідомити особисту відповідальність кожного з нас. Наскільки ми виконуємо рекомендації щодо дотримання "масочного" режиму. Також важливе переведення різноманітних заходів у режим онлайн. Звичайно, це не дасть 100% гарантій, але точно вбереже багатьох, знизить темпи поширення хвороби та дасть можливість лікарям надавати необхідну допомогу тим, хто цього справді потребує.

Зі свого боку, уповноважені державні органи здійснюють поточний моніторинг ситуації, щоб у разі потреби коригувати заходи, яких необхідно додатково вжити для протидії поширенню коронавірусу.

На сьогодні, запроваджений урядом адаптивний карантин дає можливість втримати ситуацію під контролем, хоча там, де місцева влада йде на порушення законодавства, це дається складно".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!