ДУМКИ

Дмитро Золотухин : У відповідь на Кримську платформу російські медіа розкрутили фейк про Ердогана

04-11-2020 11:11

0

Дмитро Золотухин

експерт з інформаційних технологій, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр)

Експерт Інституту постінформаційного суспільства, медіаексперт, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр) Дмитро Золотухін оцінив для видання "Коментарі" перспективи "Кримської платформи"

Головним "драйвером" створення "Кримської платформи" є заступник міністра закордонних справ Еміне Джепарова. "Кримська платформа" - органічне продовження міжнародних форумів по темі Криму, які Джепарова організовувала, будучи ще заступником міністра інформаційної політики. Тому - не зовсім коректно говорити, що раніше не було нічого подібного.

Як ми бачимо, тема окупації Криму поступово пішла з мейнстріму переговорів представників нашого Офісу президента з російською стороною. Тому створення такої ініціативи складно переоцінити в даний момент.

Тим більше, що ми вже побачили "результати" такої ініціативи. Слідом за тим, як Джепарова заручилася підтримкою ряду іноземних дипломатів турецької та американської сторін, офіцери ГРУ МО РФ, що працюють під прикриттям журналістів, вже організували і запустили інформаційну спецоперацію, покликану атакувати міжнародний формат "Кримська платформа" в інформпросторі.

Так, в російських медіа розкручується фейк про те, що Реджеп Ердоган заявив, що Крим, насправді, повинен належати Туреччині.

Природно, нічого подібного він не говорив. А розкручування цієї маячні збіглося за часом із закінченням візиту Володимира Зеленського в Анкару, в якому брала участь і Джепарова.

Поширення незграбного фейкапро заяви Ердогана - це реакція на дипломатичні успіхи української сторони в переговорах, в тому числі зі створення "Кримської платформи".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!