ДУМКИ

Тетяна Попова : Конфлікт на Донбасі - чи є шанс на врегулювання

04-11-2020 16:11

0

Тетяна Попова

ведуча телеканалу ДОМ (ДІМ), член Ради з питань свободи слова при президенті України, екс-заступник міністра інформполітики, радник міністра оборони (2014-2015)

Чи можна очікувати до кінця року зрушень щодо врегулювання конфлікту на Донбасі? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділилася Тетяна Попова - ведуча Телеканалу ДОМ (ДІМ), член Ради з питань свободи слова при президенті Володимирі Зеленському, екс-заступник міністра інформполітики, радник міністра оборони (2014-2015)

"Зрозуміло, що вирішення конфлікту на Донбасі залежить не тільки від української сторони. Ми робили і робимо кроки, щоб конфлікти було врегульовано. Але якщо з боку Росії не буде жодних кроків назустріч - самі розумієте...

Теоретично такі кроки можуть послідувати. Адже економічна ситуація в РФ погана. Росія розпродує золоті запаси, там серйозно просідає економіка. Підтримувати конфлікт на Донбасі їй все важче.

Можливо, тому в рамках мінської ТКГ почали з'являтися якісь нові плани і пропозиції щодо врегулювання конфлікту. Те, що запропонували росіяни і ОРДЛО, не зовсім підходить Україні. І все ж, це в якійсь мірі крок назустріч. Сьогодні ми повинні презентувати своє бачення ситуації. Якщо РФ схвалить пропозиції української сторони, до кінця року можу бути зрушення у врегулюванні конфлікту. Якщо ж ні, Україна може прийняти рішення про його заморожування на якийсь час".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!