ДУМКИ

Євген Хмара : Вистави, концерти - ковток повітря для людей в цей непростий час

17-11-2020 08:11

0

Євген Хмара

композитор, піаніст-віртуоз

Як карантинні заходи впливають на музичну індустрію? Як пережити цей важкий час з користю для творчості? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився композитор, піаніст-віртуоз Євген Хмара

"Безумовно, музична сфера виявилася однією з найбільш постраждалих через карантин. І я зараз говорю не тільки про артистів, яких всі знають, оскільки артист - це завжди тільки верхівка айсберга. За будь-яким артистом стоїть його менеджмент - це перша ланка, а далі йдуть люди, які реалізують великі проекти.

Наведу приклад: приходячи на концерт, глядачі практично не замислюються про те, який звучить звук, скільки приладів світла на сцені знаходиться, скільки організаційних моментів потрібно, щоб відбувся цей концерт. Але насправді, на великому шоу, як правило, задіяні близько ста чоловік персоналу. І всі ці люди теж відносяться до музичній сфері: це працівники сцени, світловікі, звуковики, режисери, і можна продовжувати цей список дуже довго. Тому так, звичайно, зараз дуже непростий час.

Так, я міг би почати просторікувати на тему: "Це унікальний час ля творчості, для того щоб відкривати нові куточки своєї душі і виходити на нові рівні ...", але є голі цифри, які говорять про те, що карантин дуже сильно впливає на роботу. І є вже такі сумні приклади, як Цирк Дю Солей, який офіційно оголосив про банкрутство. Скажімо так, скільки триватиме карантин, стільки ми і будемо дізнаватися у всьому світі про подібні новини, я в цьому впевнений. Але, в той же час, хочеться з оптимізмом вірити, що для творців це оптимальний час для того, щоб знайти щось нове.

Якщо говорити про себе, то за час карантину я випустив новий альбом, і продовжую разом з дружиною (співачка Дар'я Ковтун - ODARA) записувати її авторський сольний альбом. І це все, як то кажуть, в найнесприятливіший час.

Залишається вірити тільки в краще, в те, що карантин закінчиться швидко. І, дійсно, спектаклі, концерти, вистави - це ковток повітря для людей в цей непростий час. Як тільки закінчиться карантин, я впевнений, що попит на подібні заходи буде просто колосальний".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!