ДУМКИ

Муса Магомедов : НАТО бачить в своєму майбутньому Україну, але є проблеми

03-12-2020 12:12

1

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

У НАТО представили доповідь про майбутнє Альянсу до 2030 року. Висновки, представлені в документі, стануть основою планів НАТО, які планується зробити надбанням громадськості в 2021 році. Народний депутат України IХ скликання Муса Магомедов проаналізував значимість документа для України

"Важливо, що в рекомендаціях є пункт про розвиток відносин з Україною. В цілому в цій Доповіді нашій країні приділили набагато більше уваги, ніж в попередньому. А це хороший сигнал щодо перспектив розвитку наших відносин з НАТО, що підтримує наші прагнення за рішенням ситуацій в Криму і на Донбасі.

До того ж, в доповіді Росія чітко і неодноразово ідентифікується як загроза, а її дії в Криму і на сході України чітко кваліфіковані, відповідно, як незаконна анексія, вторгнення і окупація.

Але Україні слід виконати свою домашню роботу, щоб наблизити перспективи членства в НАТО і не втратити партнерство. Для цього потрібно розвивати свою оборонну і військову міць. По-перше, Україна в цій сфері куди менш успішна багатьох інших учасників Альянсу. По-друге, незалежно від співпраці з НАТО, ми повинні бути здатними захистити нашу територію в разі загрози. Партнерство з НАТО і членство в Альянсі стануть додатковим інструментом захисту незалежності нашої держави.

В цілому, я вважаю Доповідь НАТО успішною для України, але розраховувати в першу чергу нам потрібно на себе. Одне іншому не заважає. Зараз нам потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб зрушити мирні переговори по Донбасу з мертвої точки. Наявність діючого військового конфлікту на нашій території завжди буде перешкодою для підсумкового зближення України з НАТО. Мир на Сході - це ключ до нашого входження в загальноєвропейську систему безпеки".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!