ДУМКИ

Олексій Кучеренко : Всі так звані "наглядові ради" держпідприємств - це цілком абсурдна та фейкова конструкція

19-09-2024 13:09

0

Олексій Кучеренко

Народний депутат України ІХ скликання від партії ВО "Батьківщина"

Народний депутат Олексій Кучеренко про неефективне управління державними активами, діяльность наглядових рад та фейкові ринки “газу” та “електроенергії”

Мої емоції ввечері після засідання ВР, засідання комітету та заглиблення в проблеми роботи енергетиків державного сектора:

Вся рекламована "реформа корпоративного управління" — це відверте зловживання здоровим глуздом. Вона не має жодного відношення до суспільних інтересів країни.

Так звані “високі стандарти корпоративного управління” — це абсолютний цинізм, завдання якого банальне — відштовхнути державу як акціонера від впливу на її актив.

Загалом, йдеться про банальну та неплатіжну приватизацію багатомільярдних фінансових потоків без приватизації підприємства.

Де "ростуть ноги" ситуації, повної так званих “ринкових цін” і "енергетичних ринків", головна мета якої — створити масовий безконтрольний фінансовий потік на соціальне багатство.

Доречно: всі так звані "наглядові ради" держпідприємств — це цілком абсурдна та фейкова конструкція, де "розрізки" погано виконують свої безглузді ролі, за наші та ваші гроші, до речі.

При цьому власне весь цей "банкет" із космічними зарплатами, космічними преміями, повною безвідповідальністю, завищеними бюджетами на піар та маніпуляції масовою свідомістю, безконтрольною самоцінністю відбувається, звичайно, на наші гроші та перебуває під дуже цинічною назвою "ринкові ціни".

Той самий фейк — "ринок газу" за наявністю гіпермонополіста "Нафтогазу" і той самий приблизно "ринок електроенергії" за наявністю вже неконтрольованого "Енергоатому".

Приблизно такою ж маячнею є "незалежний регулятор" і, на жаль, очевидний факт — очевидне безсилля антимонопольного комітету та органів держконтролю.

Хто, як і коли все це відкачає назад - навіть уявити не можу!




Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!