У ПАРЄ розглянуть протест проти повернення Росії

Оскарження базуються на двох підставах

Парламентська Асамблея Ради Європи сьогодні, 26 червня, розгляне оскарження рішення про внесення змін в статут організації, які дозволять скасувати санкції проти делегації Росії.

Оскарження подали напередодні делегації України та Грузії, передає "Укрінформ".

Так, глава української делегації Володимир Ар'єв оскаржив рішення на процедурних підставах. Він поставив під сумнів легітимність російських депутатів, які обиралися, у тому числі, з урахуванням голосів у анексованому Криму.

Оскарження за змістовними підставами подала представник делегації Грузії Ніно Гогуадзе. Вона зазначила, що Росія постійно не виконує свої зобов'язання.

Доповідь з висновками комітетів ПАРЄ з питань моніторингу та регламенту буде розглянуто у другій половині дня. До голосування російська делегація тимчасово збереже свої права крім голосування за повернення своїх повноважень.

Як повідомляли "Коментарі", ПАРЄ відхилили понад 200 українських правок у резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

Делегації України, Грузії та великої Британії призупинити свою діяльність у організації.

Президент Володимир Зеленський негативно оцінив рішення ПАРЄ і висловив надію, що воно було продиктовано захистом демократичних цінностей, а не матеріальних. Також глава держави закликав усіх, хто підтримали резолюцію, так само активно підтримати і звільнення українських моряків з російського полону.