Зеленський вирішив призначити губернатора Одеської області незвичайним способом

Президент Володимир Зеленський не поспішатиме з призначенням керівником Одеської ОДА Андрія Андрійчикова, хоча раніше цю кандидатуру підтримав Кабінет міністрів

Кандидатура нового голови Одеської облдержадміністрації буде визначена на відкритому конкурсі. Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час робочої поїздки в Одеську область, повідомляє Офіс глави держави.

"У нас був дуже хороший експеримент у Львівській області. І ми не можемо ризикувати в Одесі. Ми проведемо конкурс. Дуже відповідальна місія. Не хочемо вас, одесити, підвести", – сказав Володимир Зеленський 13 липня.

Таким чином Президент країни відмовився від ідеї відразу призначати одеським губернатором бізнесмена Андрія Андрійчикова. В ході візиту в Одесу Зеленський зазначив, що добре знає Андрійчикова, але в той же час про цю кандидатуру ЗМІ пишуть багато негативної інформації.

"У нас є ідея з цього приводу... З-за того, що дуже багато джерел щось на Андрійчикова пишуть, я хочу реально хоч щось, хоч один доказ", – сказав президент.

піти у відставку. Відповідну заяву глава держави зробив під час наради з питань розвитку морських портів України в Одесі. Як пояснив Президент, Олександр Власов не звільнив керівників митниць у чотирьох областях – Волинській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій, як він того вимагав під час наради в Ужгороді 6 липня. Зеленський також уточнив, що запис Власова в Facebook про звільнення чиновників від виконання обов'язків виявилося помилковою.