Президент вперше приїхав на адмінмежу з Кримом

Президент вперше відвідав адмінмежу з Кримом за 5 років

Президент Володимир Зеленський під час поїздки до Херсонської області відвідав контрольний пункт в'їзду/виїзду на адміністративному кордоні з анексованим Кримом, передає прес-служба глави держави.

Зеленський оглянув інфраструктуру КПВВ і умови проходження громадян, поспілкувався з людьми, які прямували до Криму, а також з жителями районів, що знаходяться біля контрольного пункту.

Також президент провів нараду, присвячену реалізації проектів облаштування КПВВ "Чонгар" і КПВВ "Каланчак". За словами голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва, завершення першого етапу облаштування КПВВ (створення режимних зон) має бути закінчено до 15 листопада. Для цього вже виділено 100 млн грн і цих коштів буде достатньо.


Володимир Зеленський підкреслив, що другий етап облаштування КПВВ, який включає в себе створення сервісних центрів з автовокзалами і центрами надання адміністративних послуг, має бути закінчений до 20 грудня поточного року.

"Давайте в 20 числах грудня – цього буде достатньо. Якщо ні – новий голова ОДА залишиться в минулому. Це – чесно", - заявив президент.

Учасники наради повідомили главі держави, що на реалізацію другого етапу необхідно 70 млн грн, які не передбачені в держбюджеті. Зеленський, зі свого боку, пообіцяв посприяти повному фінансуванню проекту облаштування КПВВ.

Варто відзначити, що це перший візит президента України на КПВВ на адміністративному кордоні Криму з моменту анексії півострова в березні 2014 року.

Як писали "Коментарі", 13 липня президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва головою Херсонської обласної державної адміністрації.