Головна Новини Політика зовнішня політика Росія звинуватила Данію в затягуванні початку будівництва «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія звинуватила Данію в затягуванні початку будівництва «Північного потоку-2»

Данія зволікає з видачею дозволу на прокладку трубопроводу

18 липня 2019, 10:52 comments1013
Поділіться публікацією:
Росія звинуватила Данію в затягуванні початку будівництва «Північного потоку-2»

Росія розцінює затягування Данією розгляду заявок на будівництво газопроводу Північний потік-2 як порушення принципів міжнародного морського права. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"З жалем змушені констатувати, що Данія посіла політизовану позицію і зволікає з видачею дозволу на прокладку трубопроводу в своїй винятковій економічній зоні. Вважаємо, що затягування розгляду поданих оператором проекту заявок йде врозріз з принципами міжнародного морського права, які дозволяють споруджувати об'єкти енергетичної інфраструктури в морських акваторіях", — сказав Лавров.

Він зазначив, що претензій по експлуатації першої нитки Північного потоку, вздовж якої спочатку планувалося прокласти маршрут Північного потоку-2, "ні в одній країни, включаючи Данію, не виникло".

"Даний проект підтримують провідні європейські енергетичні компанії, які навряд чи можна запідозрити в якихось антиєвропейських наміри. Сподіваємося, що сформований за результатами парламентських виборів уряд Данії відмовиться від конфронтаційного курсу і прийме правильні рішення", — додав російський міністр.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", німецька компанія Uniper і партнер російського газового монополіста у будівництві "Північного потоку-2", заявляє, що можливі санкції США "надзвичайно небезпечними" для європейських учасників даного проекту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!