Головна Новини Відео 2021 Виверження вулкана в Ісландії: з'явилося захопливе відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана в Ісландії: з'явилося захопливе відео

На аерофотознімках видно, як лава тече з вулкана до столиці Ісландії

20 березня 2021, 23:31 comments1536
Поділіться публікацією:
Виверження вулкана в Ісландії: з'явилося захопливе відео

Фото: volcano discovery

На північний захід від столиці Ісландії Рейк'явіка почалося виверження вулкана. Про це передає ВВС, публікуючи відео.

За даними метеорологічного центру країни, довжина тріщини складає близько 500-700 метрів у районі Фаградалсфьял на півострові Рейкьянес. Останнє виверження там було близько 800 років тому.

Лава прорвалася через тріщину в земній корі довжиною в сотні метрів, і серія невеликих фонтанів офарбила нічне небо в червоний колір.

У 2010 році через виверження ще одного вулкана Ейяфьятлайокюдль припинилося повітряне сполучення по всій Європі. Однак очікується, що виверження Фаградалсфьяля не призведе до викиду великої кількості попелу, тому авіація не повинна постраждати.

Відзначимо, що землетрус магнітудою 3,1 було зареєстровано в 1,2 км від Фаградалсфьял всього декількома годинами раніше.

За словами вчених, вулкан, який вивернувся в п'ятницю ввечері недалеко від столиці Ісландії Рейк'явіка, схоже, слабшає. Метеорологи заявили, що виверження було невеликим і нікому не загрожувала небезпека. Найбільшу загрозу представляло забруднення через випущені гази, і прилеглих жителів попросили тримати вікна закритими.

"В поточний час очікується, що забруднення газу не викличе великого дискомфорту для людей, за винятком близькості до джерела виверження. Викиди газу будуть ретельно контролюватися", — сказали метеорологи.

Ісландія часто відчуває струси, оскільки вона розташована між двома тектонічними плитами, які дрейфують в протилежних напрямках. Так, за останні три тижні зареєстровано понад 40 000 землетрусів.

Раніше повідомлялося, що сильний землетрус стався в Японії, жителів евакуюють. З'явилося відео з місця подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!