У США прокоментували повернення Росії в ПАРЄ

Вашингтон нагадав Євросоюзу про санкція проти РФ

Сполучені Штати розкритикували зміни до статуту Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), які дозволяють відновити в правах делегацію Росії.

Про це заявив журналістам тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, зазначивши, що у Вашингтоні проти участі в роботі європейських структур громадян, які перебувають у санкційних списках ЄС і США, передає УНН.

"Як ви знаєте, США не є членом Ради Європи, але, як ви також маєте знати, ми виступали проти повернення Росії до Ради Європи, і ми чітко висловлювали свою позицію. Ми були вражені зусиллями української команди в ПАРЄ, які вони доклали, щоб не дати можливості Росії повернутись у цю організацію", - підкреслив він.

Як повідомляли "Коментарі", ПАРЄ відхилили понад 200 українських правок у резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

Делегації України, Грузії та великої Британії призупинити свою діяльність у організації.

Президент Володимир Зеленський негативно оцінив рішення ПАРЄ і висловив надію, що воно було продиктовано захистом демократичних цінностей, а не матеріальних. Також глава держави закликав усіх підтримали резолюцію так само активно підтримати і звільнення українських моряків з російського полону.