Блог

Вікторія Гриб: Через безпрецедентні атаки росіян українська енергетична галузь потребує посиленої міжнародної підтримки

Війна в Україні призвела до безпрецедентних викликів в енергетичному секторі. 80% теплових і 40% гідроелектростанцій були втрачені через російські атаки.

0

comments3441

Вікторія Гриб

Народна депутатка України, голова підкомітету ВР з питань енергетичної безпеки

Народна депутатка України

Через нові безпрецедентні атаки росіян українська енергетична галузь потребує посиленої міжнародної підтримки: від імені енергетичного комітету парламенту за моєї ініціативи в черговий раз звернулися до урядів, парламентів країн-партнерів та міжнародних організацій з проханням про прискорення постачання сучасних систем протиповітряної оборони та допомогу в постачанні необхідного обладнання для відновлення зруйнованих енергетичних об'єктів.  

80% теплових і 40% гідроелектростанцій були втрачені через російські атаки. Закликали парламенти, уряди, міжнародні організації та енергетичні компанії в країнах із застарілим обладнанням, у тому числі радянського виробництва, провести інвентаризацію таких активів. Це обладнання може відіграти вирішальну роль у відновленні теплової та гідрогенерації. Для пом'якшення енергетичної кризи, що може очікувати Україну взимку, непрацююче, надлишкове або виведене з експлуатації обладнання має бути терміново продане або передане Україні.

Енергетика завжди була центральним компонентом європейської інтеграції України. Приєднання до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства у 2009 році та набуття членства в ENTSO-E у перші дні російської агресії демонструють непохитну рішучість України у впровадженні енергетичних реформ.  

Війна в Україні призвела до безпрецедентних викликів в енергетичному секторі. Ми звертаємося до міжнародної спільноти за підтримкою у захисті та відновленні нашої енергетичної інфраструктури. Сподіваюся на максимальне сприяння та швидку реакцію від союзників. Цього тижня будемо працювати над вирішенням цих питань з польськими колегами в межах дружби між Радою та Сеймом.

Належна та своєчасна допомога забезпечить негайне відновлення та посилить стійкість нашої енергетичної системи на довгі роки.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!