Блог

Алексей Буряченко: Битва за міста Українського Донбасу. Незламні Бахмут та Соледар

Бої за Соледар і Бахмут.

6

comments8384

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

У сьогоднішньому зверненні Президент України Володимир Зеленський сказав важливу річ: “Росія зробила битву за міста нашого Донбасу принциповою для себе. Наші ж герої, роблять цю битву принциповою для знищення бойового потенціалу держави-терориста!” Це надзвичайно глибокі слова президента, які дають розуміння, що в керівництві ЗСУ  чітко розуміють усі внутрішні конфлікти РФ між “вагнерівцями” Пригожина та військовими Герасимова і чітко та планомірно користуються цим, буквально випалюючи ворога з нашої землі праведним вогнем і “кладучи” волни загарбників в землю одну за одною!

 

І дійсно, тактично наші цілі абсолютно різні. Якщо “чевекашникам-зекам” Пригожина “кров з носу” потрібно взяти Соледар та вийти на Бахмут, щоб довести господарю-путіну свою бойову ефективність і в чергове принизити російських військових, то у нас ціль одна — використовуючи їх внутрішні протиріччя, безрозсудність та апаратні амбіції, знищити їх якомога більше!

 

А загальновідомо, що коли внутрішньо-політичні цілі ставити вище військових — чекай провалу... От тепер і бігають “пригоженські чевекашники”, як зайці по Соледару тікаючи та ховаючись від шквального вогню українських захисників під керівництвом знаного стратега Командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського. І стратегія ця виявилась абсолютно вірною, втім як завжди, — виманити агалтілого ворога на незручні позиції та продовжувати вкладати їх в сиру українську землю. Адже, давно відомо, навіть не військовим експертам, таким як я, що сили, які наступають, на завчасно підготовлені позиції, втрачають в десятки разів більше, ніж сторона що тримає оборону! А нам цього, насправді, і потрібно...

 

А що по-факту? Соледар “вагнерівці” так і не взяли, західну частину міста до сих пір контролює ЗСУ, та доповісти путіну про взяття Соледару Пригожин відповідно також не може... Військові експерти та офіційний Генштаб України тільки констатують, що: "Противник веде наступальні дії на Бахмутівському та Авдіївському напрямках та зазнає значних втрат у живій силі"(станом на 06:45 16.01.2023). Зауважу, успішні контердії напрацьовані за ініціативи Сирського, який вкотре приїхав безпосередньо на передову, мали значний те тільки тактичний, а і стратегічний успіх, оскільки час виграний під час захисту Соледару, дозволив наший військам перегрупуватися і покращити лінії оборони навколо Бахмуту, куди ворог хотів швидко вдарити з малопідготовленого напрямку.

 

Висновки. План ворога провалений, Соледар до сих пір Наш, ворог несе щохвилини надзвичайно важкі втрати в живій силі та техніці, а “логістичне плече” постачання для росіян стало ще значно довшим та глибшим, що неминуче призведе до обвалу позицій, у зв’язку з відсутністю належного постачання зброї та боєприпасів! Шах і мат від Сирського.

 

І взагалі, для російських нелюдів є уже давно поганим знаком коли безпосередньо керівництво якимось напрямком бере саме Сирський, я б навіть сказав, “смертельним знаком”... Я думаю нікому не потрібно нагадувати успішні контернаступальні операції, які безпосередньо проводив командувач Сирський, це і оборона Києва, і “Харківська операція”, про яку однозначно будуть писати у військових підручниках з тактики та стратегії, і, звичайно, про звільнення єдиного обласного центру, яким ворогу вдалося заволодіти з початку війни — Херсону!

 

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський — це страшний сон та ще страшніша реальність для російських окупантів, а дієва тактика, яку він полюбляє і дуже часто застосовує “дрібних порізів”, показала свою надзвичайну ефективність! Адже, ми воюємо проти ворога який переважає нас, як у кількості солдат, так і у кількості техніки, але це все марно, коли “путінські пішаки” програють нашим командирам інтелектуально і по духу! Доказано Сирським.

 

Тримаємо стрій! Не піддаємося на ворожі ІПСО! Смерть ворогам!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!