Блог

Юлія Ярмаркіна: “Це уклін захисникам”: Українські музиканти збирали кошти на операції пораненим з нацпрограми “Врятуй кінцівку” 

Об'єднати зусилля аби врятувати поранених внаслідок збройного нападу росії

0

comments2014

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.


31 березня у Києві відбулася благодійна вечорниця - “Журба та Любов”. На заході були присутні поранені військові з родинами. 

У програмі вечора: виступи відомих українських музикантів: Dima Libra, GEED, INSHAYA, стендап від Раміля Янгулова, сет від DJ Bodrov та благодійний аукціон - розіграш фотороботи документалістів війни Костянтина та Владислави Ліберових, більше відомих, як Libkos.

Хедлайнеркою заходу стала HARNA - українська співачка-мультиінструменталістка.  

 



100% коштів, вилучених з заходу були направлені на операції постраждалим у межах нацпрограми “Врятуй кінцівку” фонду “Здоров'я українського народу”.

Музиканти співали для захисників, котрі лікуються в межах нацпрограми. 



-У середньому одна людина донатить близько 200 грн, тобто кожні 300 донатів - це врятована кінцівка одного захисника. Кожен поранений має знати, що за нього стане 300 українців. Якщо не врятувати руки й ноги наших бійців та цивільних зараз, держава та суспільство отримає десятки тисяч людей з інвалідністю,– зазначає ініціатор нацпрограми “Врятуй кінцівку” Сергій Сошинський. 
Сошинський закликав українців підтримати лікування поранених воїнів.

Чому важливо допомагати пораненим?
-Це про відповідальність. Не артисти зараз ті, на чию честь мають звучати оплески! Одного разу українські військові взяли на себе відповідальність і пішли захищати нас, наші з вами життя. А сьогодні підтримка треба їм. Ми маємо взяти відповідальність і не залишити їх у складну хвилину і зробити все для того, аби вони змогли жити далі нормальне життя. Для мене честь долучитися до допомоги такій гідній справі - нацпрограмі “Врятуй кінцівку”,- зазначає співачка INSHAYA.

Чоловік виконавиці з початку повномасштабної війни боронить Україну в лавах ЗСУ.
Наразі в НСЗУ не існує пакету, передбаченого саме на порятунок кінцівок. Є лише загальний “хірургічний”, який сягає усього 8 635 грн. 
Через брак коштів на лікування, військовим треба самостійно шукати гроші на те, щоб зберегти свої руки та ноги від травм отриманих на війні. 

- Дуже рада, що у нас є можливість сьогодні допомогти постраждалим. Я відчуваю, що ми (присутні -ред.) на одній хвилі, бо об'єднані спільною метою. Ми проти ампутацій, - каже HARNA.



“Врятуй кінцівку” є найбільшою в країні програмою, після НСЗУ, що надає допомогу постраждалим внаслідок війни у понад 20 містах України та дофінансовує коштовні операції з порятунку кінцівок, які не покриває держава. 

З моменту старту нацпрограми (з 2022 року. - ред.) вдалося врятувати 1200 кінцівок у постраждалих. Щоб стати учасником програми та отримати допомогу, травмована людина або її лікар мають заповнити анкету на сайті фонду. Якщо людина потрапляє в програму - її будуть супроводжувати протягом усього лікування.

-Дякуємо захисникам за те, що в нас є ці заходи - цього б всього не було, якби не вони. Цей концерт - це уклін пораненим воїнам. Кожного разу, виходячи на сцену я хочу подякувати військовим за можливість жити в своїй країні, ходити цими вулицями, бути вдома. Це надзвичайно велика цінність,- каже музикант Dima Libra.

Фонд активно співпрацює з лікарнями по всій Україні. Найбільше операцій зі збереження кінцівок було профінансовано у Києві, Тернополі, Здолбунові, Рівному, Луцьку, Харкові, Хмельницькому.
 


Нацпрограма залучає кошти благодійників, бізнесу та іноземних донорів, але поранених у черзі на фінансування операцій щодня стає більше. Саме тому надважливою є допомога кожного у боротьбі за незалежність України. 

У черзі на операцію наразі перебуває понад 3000 постраждалих. Допомогти пораненим може кожен. Зробити це можна за посиланням: https://houp.org/uk/donate-savethelimb/. 

До експертної ради нацпрограми “Врятуй кінцівку” входять найкращі ортопеди-травматологи України, серед них:

●  Василь Гайович - ортопед-травматолог, Доктор медичних наук, фахівець зі складної реконструкції верхніх кінцівок (Київ);
●  Сергій Гаріян - ортопед-травматолог, завідувач ортопедо-травматологічного відділення ТОКЛ, лікар вищої категорії, заслужений лікар України (Тернопіль);
●  Адріан Філь - ортопед-травматолог, Доктор медичних наук, Волинська обласна клінічна лікарня, специфіка: Ендопротезування великих суглобів (Луцьк);
●  Валентин Піонтковський - ортопед-травматолог, Доктор медичних наук, Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка, специфіка: Хірургія хребта, тазу та суглобів (Рівне);
●  Сергій Хмизов - ортопед-травматолог, Доктор медичних наук, Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка (НАМНУ), специфіка: Уся ортопедія та травматологія, має досвід надання медичної допомоги в бойових діях (Харків) 
●  та інші фахівці, з детальним списком можна ознайомитися на сайті.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!