Блог

Алексей Буряченко: Хроніки політиканства. Чи виправдано під час війни?

Відзнаки, нагороди, чергові звання -- як важливі фактори мотивації

2

comments3940

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Сьогодні прочитав в соціальних мережах обурливі пости деяких наших “громадських діячів широкого профілю”, не буду називати їх фамілії, щоб лишній раз не рекламувати, цього вони і прагнуть — хайпу..., про те, що, як же так, під час війни, не тільки військовим, а і очільнику, цілого, ДБР присвоїли звання генерал-майора?! Тільки, мабуть, забули, що саме Державне бюро розслідувань останнім часом показує нестримну рішучість у боротьбі з корупцією на всіх рівнях, феноменальні результати і, як наслідок, отримало найвищі показники довіри від людей серед усіх правоохоронних органів (соціологія кампанії “Актів-Груп”)! Але усе по-черзі...

 

І я зараз не про фамілії, а про принципи! Ми на великому фронті і війна, насправді, всюди! І на фронті, і з внутрішнім ворогом, корупцією. І, я глибоко переконаний, що якщо можна відзначити людину, яка працює в інтересах суспільства та держави черговим званням, то це точно потрібно робити! Зараз усім важко, а відзнаки нашим воїнам та правоохоронцям -- це мотивація стояти на своєму і затиснувши зуби терпіти, це, якщо хто не розуміє, офіцерська честь та гідність!

 

Розумію, що, можливо, ці поняття комусь просто не зрозумілі і далекі, але для людей, які майже щодня ризикують своїм життям та піддаються корупційним спокусам, присвоєння чергового звання — це символ, що вони роблять усе вірно і держава це бачить і високо цінує.

 

Слово СЛУЖИТИ зараз відроджується, як у війську, так і у правоохоронних органах, набираючи оновленого патріотично-державницького змісту і ці процеси потрібно не хейтити, а підтримувати і заохочувати.

 

Не даремно, майже, у кожній своїй промові Президент України Володимир Зеленський оголошує про бойові нагороди та відзнаки нашим Героям, тому що це, перш за все, для людей є шаленою мотивацією не спинятися, а продовжувати щодня боротися за нашу незалежність!

 

Справа в тому, що герої, які зараз захищають нашу батьківщину, насправді, не тільки на фронті, а і у відносному тилу. Люди, які щодня присікають корупційні прояви та роблять нашу країну чистішою від олігархічно-корупційного бруду, а отже, сильнішою і суб’єктнішою! Чи вартують вони того щоб їх робота була відзначена державою — звичайно, так!

 

Більше того, а скільки людей працює під прикриттям, яких не можна публічно відзначити. Ні черговим званням, ні орденом, ні медаллю... вони просто роблять свою надзвичайно цінну роботу дуже тихо та спокійно, навіть на ворожій території! Чи відзначають їх роботу? Так, таємними наказами, якщо це їх не викриє і не завадить роботі...

 

Скажу відверто, я радію за кожного хто отримує відзнаки від держави, і за волонтера, і за медика, і за вчителя, і за науковця — бо це правильно! Мотивувати людей під час війни — це дуже правильно та виправдано! Це надає сил.

 

Особливо це правильно, якщо результати роботи є прозорими і їх бачать не тільки у високих кабінетах, а і усе суспільство. Так, якщо згадати, як Державне бюро розслідувань жорстко та ефективно розправлялось з корупційними проявами на митниці та в податковій, стає очевидним, що хлопці які викрили ці злочини та успішно по ним спрацювали, молодці і їх потрібно не хейтити, а виключно хвалити та заохочувати! А що уже казати по кейсам військкомів та працівників ВЛК... ніби напалмом пройшлися по всій корупційній вертикалі і виявили від заступника міністра, до колективних “борисових” по всій країні, тим самим відновлюючи довіру людей до правоохоронних органів та держави в цілому.

 

Наші правоохоронці, докладають усіх зусиль щоб, підкреслюю, СПІЛЬНО, за лідерства президента, вирішувати питання нашої національної безпеки, навіть під час війни, затримуючи олігархів, та повертаючи награбоване ними за багато років державі та громадянам. І роблять це, погодьтесь, ефективно, на скільки це взагалі зараз можливо.

 

І я усвідомлюю, що така активність наших правоохоронців, особливо новостворених, таких як ДБР, САП та НАБУ багато кому не подобається, але потрібно звикати до нової реальності — корупції в Україні оголошена війна! Адже, з таким її рівнем, нас не чекають, ні в ЄС, ні в НАТО, а це означає, що ми будемо вичищати ці авгієві стайні стільки, скільки буде необхідно і політична воля нашого політико-військового керівництва на це є і воля ця залізобетонна.

 

Тому, резюмуючи, я хочу щоб читач старався відділяти маніпуляції від правди і політиканство від конструктивної критики! Так, у нас не все добре і в армії, і в судах, і в правоохоронних органах... роботи по реформуванню, а, можливо, і перезавантаженню, ще більше ніж достатньо, але не відзначати тих хто цього дійсно заслуговує, абсолютно не правильно і не справедливо.

 

Скажу сухо та лаконічно, Олексій Сухачов, як директор Державного бюро розслідувань, може комусь подобатись, а може ні, але ДБР під його керівництвом показує результати, які ми усі можемо бачити на власні очі. І результати ці, як на мене, потужні та системні. А тим кому не подобається, що, йому присвоїли генерал-майора, хочу зауважити – давайте кожен буде робити свою справу, яка буде корисна для країни під час війни і не займатись неконструктивним критиканством та пошуком хайпу. Зараз це не на часі. Ми ще не перемогли, а ведемо себе ніби війна не у нас, а десь далеко… не потрібно, ще зарано, буде ще можливість реалізувати свої політичні амбіції за рахунок інших, хто того прагне… Зараз важливо одне – консолідація і боротьба з ворогом, як зовнішнім, так і внутрішнім, усе інше потім.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!