Блог

Алексей Буряченко: Корупційні реалії під час війни: міграційна служба

Боротьба з корупцією. Знакові кейси.

1

comments673

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

От цікаво, що при всіх об'єктивних претензіях до митної служби, як від суспільства, журналістів, правоохоронців і навіть міжнародних партнерів (Пенні Пріцкер), у нас відбуваються подібні ганебні випадки, описані в статті УП (https://www.pravda.com.ua/news/2024/09/2/7473069/).

 

Якщо максимально лаконічно, то журналісти вирішили задати декілька незручних питань Начальнику управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області Сергію Саїву, щодо великих статків членів його родини. На що отримали абсолютно неадекватну реакцію і умистне застосування фізичної сили щодо журналістів.

І реакція від наших правоохоронців, на диво, і дійсно блискавична! Завжди б так) «Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офіс Генерального прокурора повідомило про підозру начальнику управління ДМС в одній із областей за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Але внесу все ж в цю історію ще одну ложку дьогтю. Адже, на фоні обрання запобіжного заходу цьому "персонажу", наскільки я розумію, його навіть не було відсторонено від роботи... Кругова порука чи що це?  *Довідка: Дружина начальника ГУ ДМС в Івано-Франківській області Богдана Саїв задекларувала понад мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності, 756 тис. грн. зарплати у ТОВ «С-Капітель», 235 тис. грн виплат від «Прикарпатенерготрейду» та майже 720 тис грн. доходу від надання в оренду землі. У Богдани Саїв 8 земельних ділянок, 4 квартири, 2 будинки, а також приміщення торгового комплексу, виробничі будівлі та нежитлові приміщення. Їздить дружина начальника міграційної служби Прикарпаття на Lexus LX 450 2017 року випуску і вартістю понад 1,6 млн грн, а готівкою тримає 1,9 млн грн та 21,7 тис. доларів.

 

Резюмую. Враховуючи вищевикладене і неадекватну поведінку цього "регіонального царька", запитання йому уже мають задавати не тільки правоохоронці на допитах, а і працівники НАЗК. 

 

До речі, а чому наші кристально чисті та мега-ефективні працівники НАЗК, цьому ТОП-посадовцю відповідні запитання не задавали раніше? Чи ці питання тільки журналістів та суспільство цікавлять? Адже, на посаді він ще з далекого 2012 року. Зрадонька? 

 

Побачимо що з цього вийде, але, як мінімум, до дотримання присяги державного службовця, точно є питання. Тому відповідні кадрові рішення можна приймати не дочікуючись обвинувального вироку суду. Та і на слідство не буде спокуси впливати.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!