Блог

Юлія Ярмаркіна: На Подільському "ШУКу" збирали на операцію пораненому під Бахмутом бійцю ЗСУ

17 березня у “Культ-Мотиві” відбувся Подільський “ШУК”. Можна було придбати раритетні унікальні речі, квіти, авторський посуд, обрати нову книжку для читання весною. “ШУК” мав благодійну мету - підтримка Національної програми “Врятуй Кінцівку”, що допомагає лікувати постраждалих внаслідок збройного нападу Росії, дороговартісне лікування яких не в змозі покрити держава. Слоган програми: “Не ампутуй - врятуй!”.

0

comments2167

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

Зібрані кошти з аукціону підуть на лікування мінно-вибухової травми штаб-сержанту 17-тої окремої танкової бригади Сухопутних військ ЗСУ Олександру Шкарану, що у 2014 році добровольцем пішов боронити Україну. Поранення отримав під Бахмутом. 

Захисник потребує негайної операції - повної заміни суглоба (тотальне ендопротезування лівого кульшового суглоба -ред). Вартість лікування сягає - 146 500 грн

 

На аукціоні розіграли фотороботу Костянтина та Владислави Ліберових, більше відомих як “Libkos”, аби зібрати на операцію важкопораненому захиснику. 
 


Фото зроблено навесні 2023 року під Авдіївкою. На ньому зображені врятовані з ферми Донеччини коні, одного з яких було поранено. 

Тварин вдалося евакуювати завдяки зусиллям військових 53 бригади ЗСУ.
Крім знімка фотодокументалістів, лотами на аукціоні стали: тубус 120 мм міни, пляшка шампанського з міста Бахмут, свічки хендмейд та ін. 

   
 

В межах заходу вдалося зібрати 44 тис гривень. Підтримати лікування можна тут

"Врятуй Кінцівку" фонду "Здоров'я українського народу" є найбільшою в країні програмою, після НСЗУ, що надає допомогу постраждалим внаслідок війни у понад 20 містах України та дофінансовує коштовні операції з порятунку кінцівок, які не покриває держава.

 

З моменту старту програми (з червня 2022 року -ред.) було врятовано понад 1 200 кінцівок від ампутації.
 

Мета - провести 15 000 операцій зі збереження рук та ніг постраждалим. Фонд активно співпрацює з лікарнями по всій території України. 

Найбільше операцій зі збереження кінцівок було профінансовано у Києві, Тернополі, Здолбунові, Рівному, Луцьку, Харкові та Хмельницькому.

Фото: надані фондом “Здоров'я українського народу"



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!