Блог

Ігор Петренко: Наземний сегмент гемблінгу зазнає одні з найбільших збитків

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України почалися темні часи як для українців, яких росіяни прагнуть знищити фізично, так і для вітчизняного бізнесу, який змушений пристосовуватись до нових реалій.

0

comments7467

Ігор Петренко

Політолог

Доктор політичних наук, доцент кафедри політичних наук філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Директора департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Безумовно, українські захисники дають потужну відсіч окупантам, але частина нашої території все ж таки опинилась у зоні проведення активних бойових дій, а частина має значні руйнування інфраструктури, що взагалі унеможливлює роботу бізнесу. Це стосується практично всіх галузей економіки України, зокрема й індустрії азартних ігор, яка лише почала свій легальний розвиток у нашій державі.

Одні з найбільших збитків наразі зазнає наземний сегмент гемблінгу. З початку агресії 12 організаторів азартних ігор повідомили КРАІЛ про закриття 39 гральних закладів. Зроблено це було з метою збереження людських життів, що є найбільшою цінністю для нашої держави, на відміну від окупантів. Онлайн-сегмент почуває себе дещо краще, зокрема з початку війни всі видані ліцензії стосувались саме цього виду діяльності. Проте як онлайн, так і наземний гемблінг потребує забезпечення правових, економічних, соціальних та організаційних умов свого функціонування в нових умовах, чим активно й займається  сьогодні Регулятор.

 Безумовно підхід до підтримки індустрії азартних ігор має бути комплексним, як і щодо інших галузей економіки, які потребують відповідних умов для своєї роботи. Проте наразі у фокусі уваги державної підтримки має бути передусім наземний сегмент азартних ігор, адже проблеми з відновленням його роботи зберігатимуться довго. Частина гральних закладів не зможуть почати працювати аж до завершення війни, й навіть після перемоги треба буде ще час на відновлення зруйнованої окупантами інфраструктури.

Держава може і має піти назустріч бізнесу. Для підтримки наземного сегмента азартних ігор парламенту варто ухвалити невеликі зміни у профільний закон, а саме: ввести в текст термін «призупинення ліцензії», що дасть змогу наземному закладу, який не працював в період війни, продовжити ліцензію на час вимушеного призупинення роботи. Це справедливий підхід, який не потребує взагалі витрат з боку держави, але який дасть змогу швидше відновитись бізнесу у післявоєнний час. Маю надію, що народні обранці увійдуть в становище бізнесу й зможуть його підтримати у складний період нашої історії, що в підсумку дасть можливість продовжувати наповнювати бюджет на високому рівні з боку організаторів азартних ігор.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!