Блог

Ігор Петренко: ЗБЕРЕЖЕННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ ТА ДОПОМОГА АРМІЇ В УМОВАХ ВІЙНИ: ДОСВІД УКРАЇНСЬКОГО ГЕМБЛІНГУ

Війна – річ дуже дорога. Щодня українська держава змушена витрачати близько 2 мільярдів гривень на війну з рф, а втрати, пов’язані з руйнуванням інфраструктури та втратою економічного потенціалу, становлять до 4 мільярдів доларів на день.

1

comments7340

Ігор Петренко

Політолог

Доктор політичних наук, доцент кафедри політичних наук філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Директора департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Поряд з цим ні українське суспільство, ні бізнес, ні влада не впадають у паніку та смуту, а навпаки відкривають величезні резерви мужності, консолідації та взаємопідтримки. Звичайно в економічному плані в Україні все далеко не просто і попри західну допомогу топ завданням для нас є відновлення роботи вітчизняного бізнесу в усіх можливих формах та збереження робочих місць.

З початку війни кількість викликів та проблемних питань для вітчизняного бізнесу виросло в геометричній прогресії. Для відповідального бізнесу в цій ситуації було два основні завдання: 1) збереження людського життя та 2) забезпечення людей роботою. І якщо щодо першого завдання бізнес все ж таки має дещо обмежений функціонал і більше змушений покладатись на наші славні ЗСУ, то в контексті збереження робочих місць бізнес явно має більше можливостей, хоча також залежить від загальної економічної кон’юнктури та безпекової ситуації. Щоб не бути голослівними розглянемо на прикладі гемблінгової індустрії як вітчизняний бізнес допомагає своїм працівникам, підтримує ЗСУ та створює зручні можливості для допомоги армії для своїх клієнтів.

Беттінгова компанія Parimatch Ukraine переглянула перелік соціальної допомоги своїм працівникам. До виплат було додано компенсацію за оренду житла та компенсацію переїзду, тим хто був вимушений залишити свій дім. А тим працівникам, які вирішили вступити до лав ЗСУ та ТрО компанія централізовано закупила військову амуніцію першої необхідності. Компанія PinUP з початку війни основною задачею для себе визначила збереження робочих місць та максимальну підтримку співробітників. Крім того, їм вдалося в цих складних умовах відкрити офіс в Європі, що дозволяє частині співробітників працювати з безпечного місця, а компанії – завойовувати нові ринки й тим само більше допомагати своїй країні.

Крім цього, у фокусі уваги легальних організаторів азартних ігор - гуманітарна допомога Україні та підтримка ЗСУ. Наприклад компанія Vbet запустила ініціативу «We Care Fund», яка збирає кошти для гуманітарної допомоги Україні. Відрахування в фонд відбувається за кожен спін та ставку у лайв-казино, а також за активність в інших іграх, в яких з’являтиметься логотип «We Care Fund». Компанія анонсує, що ця ініціатива діятиме й у мирний час з метою сприяння відбудові України. В частині допомозі нашим захисникам компанія Cosmolot, наприклад отримала подяку від Міністерства оборони України за безпосередню допомогу фронту. Також компанія підтримує волонтерські проекти, які допомагають спорядженням ЗСУ та постраждалим родинам з дітьми у Київській області. Крім того, Cosmolot запустив інтерактивний портал для допомоги «Прокачай солдата, щоб палити вату», де клієнт може обрати на яке саме військове обладнання піде його донат.

Тож, як бачимо, легальні організатори азартних ігор в Україні, як онлайн, так і наземні докладають чимало зусиль для збереження робочих місць, підтримки армії та залучення своїх клієнтів до допомоги ЗСУ. Безумовно, не все вдається зробити, зокрема не всі робочі місця зберегти, але те, що вже зроблено є нагальною й важливою допомогою країні.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!