Блог

Ігор Петренко: ЯК КРАІЛ ЗАБЕЗПЕЧУЄ СОЦІАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРАЛЬНОГО БІЗНЕСУ

Ключова відмінність нелегального та легального грального бізнесу полягає в реалізації принципів соціальної відповідальності.

1

comments7593

Ігор Петренко

Політолог

Доктор політичних наук, доцент кафедри політичних наук філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Директора департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Ключова відмінність нелегального та легального грального бізнесу полягає в реалізації принципів соціальної відповідальності. Якщо у першому випадку про це взагалі немає мови, і гравець є незахищеним, а суспільство взагалі не володіє необхідною інформацією про соціальні механізми грального бізнесу, то цивілізована гральна індустрія функціонує в межах чітких правил та процедур, спрямованих на захист прав громадян. Загальну рамку цих правил та процедур визначає базовий закон, а деталізує та слідкує за їх дотриманням Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

 

Тож одним із важливих завдань державної політики у сфері азартних ігор є створення умов для зниження соціальних ризиків, пов’язаних з його діяльністю. Тобто мова йде про соціальну відповідальність, яка гарантується і державою, і самим бізнесом, який отримуючи ліцензію бере на себе відповідні зобов’язання. В контексті інформування суспільства вкрай важливою є робота Регулятора, який має в доступній та зрозумілій формі надавати відомості гравцям та суспільству про соціальні аспекти гральної індустрії.

 

Наразі КРАІЛ реалізує грамотний підхід щодо інформування населення. На сайті Регулятора можна знайти всю необхідну для населення докладну інформацію. Наприклад: як подати звернення до КРАІЛ; як отримати безоплатну юридичну допомогу; які гральні заклади та вебсайти є легальними в Україні; як подати повідомлення про порушення у сфері азартних ігор; що потрібно знати перед початком гри тощо. Такий підхід дає можливість повною мірою реалізувати одне з основних завдань держави у сфері азартних ігор: соціальний захист населення, здоров’я населення, а також створення для гравців гарантій та підтримки з боку як держави, так і організаторів азартних ігор.

 

Правильна комунікація, яку наразі демонструє КРАІЛ, є запорукою створення соціально відповідальної екосистеми гральної індустрії України, зорієнтованої передусім на інтереси суспільства. Громадянам необхідно витратити трішки часу, щоб ознайомитись з цієї важливою інформацією, що в підсумку дасть можливість почувати себе захищеним та дійсно отримати задоволення від такого роду відпочинку як азартні ігри.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!