Блог

Муса Магомедов: Пекло прифронтового міста: як росіяни вбивають знекровлену Авдіївку

Увесь сьогоднішній день армія РФ гатила з «градів» по житлових кварталах прифронтової Авдіївки. Понад вісім років «друга армія» світу намагається марно заволодіти містом. Із 24 лютого там майже безперервно ведуться важкі бої. Авдіївка – одна з найбільш напружених ділянок Донецького фронту.

0

comments6708

Муса Магомедов

Народний депутат України

Депутат Верховної Ради, металург, оптиміст, серфер

Увесь цей час  росіяни не припиняють воювати з цивільними людьми, які ховаються у підвалах та сховищах, руйнують житлові будинки. Із Збройними Силами України воювати виходить значно гірше.

 

Сьогодні орки розстріляли багатоповерховий будинок у кварталі Ювілейний. У цей самий час співробітники Авдіївського коксохімічного заводу розвозили гуманітарну допомогу.

 

Варто усвідомити, що мужні коксохіміки роблять добрі справи за власної ініціативи, кожна така поїздка може коштувати їм життя. І не тільки їм. Волонтерська допомога надходить для міста регулярно. Лише минулого тижня я особисто привіз для Авдіївки генератори. Більш потужний піде для підтримки роботи однієї зі свердловин – місто необхідно забезпечити водою, якої немає із початку повномасштабного вторгнення. Два інші генератори встановимо у сховищах.

 

До повномасштабного вторгнення в Авдіївці мешкало більше 30 тисяч осіб. А сьогодні тут знаходиться не більше двох з половиною тисяч. На жаль, вони відмовляються від евакуації, яку ми здійснюємо разом з військовою адміністрацією, АКХЗ та волонтерами.

 

 Те, як ворог руйнує Авдіївку є справжнім пеклом: щодня окупанти здійснюють обстріли з «градів», авіації та артилерії. Але людей не можна залишати напризволяще. Наша допомога – це запорука їх виживання. Питання лише, наскільки довго нам це вдасться?

 

Відтак я вкотре наголошую на безальтернативності евакуації. Можна довго розповідати про відсутність коштів, але жодні ризики не варті бодай потенційної загрози втратити життя. Українських переселенців приймають в інших регіонах України, приймає Європа. Просто неба тих, хто зважиться на евакуацію, не залишить. Не варто ризикувати життям, коли дихання смерті відчувається повсюди.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!