Блог

Алексей Буряченко: Росія розгорнула ІПСО у Білорусі

Російське ІПСО.

1

comments4224

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Уже давно безвідмовно працює одне правило, якщо якусь інформацію починають одночасно розганяти ручні пропагандистські ЗМІ РФ та Білорусі, то це означає, що це класичне російське ІПСО.

 

Останнім часом, і дійсно, в пропагандистських ЗМІ часто почали з’являтися публікації та сюжети де жертву військової агресії, Україну, звинувачують в “усіх смертних гріхах”, в тому числі в актах тероризму. Тим самим, гучними заявами, намагаються змістити інформаційні акценти, перш за все, для іноземних ЗМІ.

 

Адже, конотації слів “терор” чи “тероризм” завжди негативні. Такі умисні ІПСО з боку Кремля, це свого роду інформаційна зброя в руках пропагандистів та російських агентів в різних країнах по всьому світу. На “розгонку” цієї умисно створеної брехні на росії не жалкують не сил ні коштів, адже, це, як вони вважають, показую їх в більш позитивному світлі, а ніж це є насправді. А насправді, російські окупанти щодня умисно стріляють по мирному населенню та містам України, знищують портову, енергетичну та іншу критичну інфраструктуру та вчиняють відвертий геноцид та екоцид, як свого часу в Бучі, Гостомелі, Ірпіні та при умисному підриві Каховської ГЕС.

 

Також, такими штучними ІПСО росіяни намагаються змістити фокус уваги, від людей по всьому світу, яких вони поставили на межу голоду заблокувавши постачання українського збіжжя акваторією Чорного моря. І, звичайно, максимально “заговорити” в медійному просторі їх захоплення найбільшої АЕС (Запоріжська АЄС) в Європі і, як наслідок, постійний ядерний шантаж та тероризм, до якого вони вдаються щоразу під час “підняття ставок” у війні і благання про перемовини, оскільки чітко усвідомлюють, що війну у стратегічному вимірі вони, звичайно, програли.

 

Зауважу, немає інформації, що це українські спецслужби. Але те що зараз відбувається, як в РФ, так і в Білорусі, мені здається, це не про спецслужбти, це про бажання позбавитись тоталітарних режимів їх громадянами! Чи мають вони на це право — звичайно, так! А для медійного простору вигадали гарну легенду — ті хто боряться за справедливість, волю та свою країну без диктаторів, ті працюють на СБУ і є терористами... Але це версія не витримує жодної критики і не відповідає дійсності. Адже, жодного факту такої співпраці між білорусами та СБУ, про що вони відверто брешуть, ще не було опублічено і другий момент, агентурною роботою на території інших держав СБУ не займається, це, просто, не в їх компетенції та зоні відповідальності, ці питання, майже виключно, в компетенції ГУР та служби зовнішньої розвідки.

 

Тому “казочка” від кремлівських пропагандистів, звичайно, цікава, але більше схожа на виправдання та боротьбою з власними громадянами, прикриваючись поняттям “тероризм”, який вони самі постійно і вчиняють по всьому світі. Обманути світ і зробити вигляд, що путінська росія та її союзники “мирні овечки” уже ніколи не вийде! Усі знають хто такий путін — це світовий терорист з ядерною зброєю, а путінська росія — це держава агресор та спонсор тероризму.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!