Блог

Оленка Клочко: Тінь на генералітет

Скандально відома народна депутатка Мар'яна Безугла продовжує свою критику щодо військового керівництва...

0

comments2638

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



Скандально відома народна депутатка Мар'яна Безугла продовжує свою критику щодо військового керівництва. Звільнення Валерія Залужного їй виявилося замало, тепер нардепа критикує Міністра оборони Рустема Умерова. Її обурило відвідування Умеровим випуску в Національному університеті оборони України, який той відвідав 18 червня разом з президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем Олександром Сирським. Там керівники особисто привітали випускників курсу стратегічного та оперативного рівня підготовки.

Під постом Міністра оборони у Фейсбуці Безугла залишила гнівний коментар, назвавши присутність міністра на заході в університеті оборони "масовою побудовою і пафосом".

"Масове шикування та пафос в Національному університеті оборони, куди посилають за «корочкою» і відмивають гроші на ремонтах під час війни. Заклад - машина спотворення свідомості, а не академія стратегічного розвитку. Має сумну славу у всій армії. Без змін програм після повномасштабного вторгнення, без ротацій викладацького складу на фронт і з пенсіонером на чолі. Ще й Президента в це втягуєте. Зараз випустилися переважно комбриги, хто «порішав» на навчання в Києві в 2022 і 2023 і т.д., і подібні різні персонажі, не всі, але переважно; вони дбайливо відібрані генералітетом, щоб НІЧОГО НЕ МІНЯЛОСЯ. Ганьба." - такий повний текст коментаря.

Вже наступного дня, 19 червня, Мар'яна Безугла знову пройшлася по військовому керівництву країни: цього разу чергову порцію критики отримав Головнокомандувач Олександр Сирський. За словами нардепа, главком "став ще більш авторитарним, став ще більше закручувати гайки і все більше повертатися до так званих класичних прийомів Радянської Армії".

Суспільство вже звикло до постійної критики з боку Безуглої, за якою немає ніяких конструктивних пропозицій.

23 червня майор Богдан Кротевич, начальник штабу бригади "Азов" заявив, що звернувся до ДБР і написав заяву на генерала, якого не судять за втрату областей і тисячі солдатів у війні. Про це він повідомив у своєму Telegram каналі. За його словами, цей генерал міг убити більше українських солдатів, ніж будь-який російський генерал. При цьому Кротевич не назвав ім'я цього воєначальника, про що читачам залишалося лише здогадуватися.

І ось вже 24 червня стало відомо, про кого йдеться: Зеленський відправив у відставку командувача Об'єднаними силами ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Його місце зайняв бригадний генерал Андрій Ігнатов.

Виникає питання в доцільності подібних кадрових рішень. Чи допоможе це на фронті або ж звільнення покликані для громовідводу громадського невдоволення ситуацією на полі бою? За фактом же Заміна Залужного на Сирського ні до чого не привела, це підтверджує та ж Безугла. Не може ж бути, що у нас не залишилося тямущих воєначальників. Бути може, президенту варто підійти до вирішення таких проблем більш радикально, поки не стало занадто пізно?

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!